Hirdetés

Ezt tudja majd a Core i9-7920X



|

Kiderült, hogy a 12-magos processzor 2,9 GHz-es alap órajellel dolgozik majd.

Hirdetés

Az Intel csendben, de nyilvánosságra hozta, hogy milyen alap órajellel dolgozik majd a közelgő 12-magos, 24-szálas Core i9-7920X processzora. 

Hirdetés

Egyelőre ez lesz az Intel egyetlen 12-magos processzora, amely az X299 HEDT platformot erősíti, és LGA2066-os foglalatra építkezik. 

A Videocardz jelentése szerint a CPU alap órajele 2,9 GHz lesz, vagyis 400 MHz-es mínusszal van dolgunk a 10-magos és 20-szálas Core i9-7900X-hez mérten. Az L3 cache mérete egyébként 16,5 MB lesz, ami magonként 1,375 MB-ot jelent. 

A processzor vételára 1189 dollár lesz tálcás mennyiségre vetítve, vagyis a végső fogyasztói ár ennél jóval magasabb lehet (főleg euróban és nálunk). 

Papíron nem sok mindent tud felmutatni ez a CPU egy 12-magos Threadripper ellen, amely nem csak, hogy 3,5 GHz-es órajelről indul, de a vételára is csak 799 dollár (fogyasztói). Az persze már más kérdés, hogy a plusz órajel plusz teljesítményt is jelent-e majd az összehasonlításban, illetve hogyan alakul a fogyasztás kérdése. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.