Hirdetés

Ezt tudják majd az AMD Ryzen 5000 mobilprocesszorai



|

Nagy teljesítmény mellett alacsony fogyasztást ígér az AMD a Ryzen 5000-es laptopprocesszorok esetében.

Hirdetés

Ha minden jól megy, még az idei év első felében elérhetővé válnak az AMD RDNA 2 architektúrát használó, laptopokba szánt GPU-jai, és asztali gépekbe illeszthető videokártyákra is számíthatunk. Ezekről a cég nem beszélt még a mai rendezvényén túl sokat, de az egyik mobilos GPU lehetővé teszi majd, hogy laptopokon is 1440p-ben, 60 fps-sel, ultra magas grafikai beállítások mellett játszhassuk a DiRT 5-öt.

Ennél sokkal több részlet derült ki a Ryzen 5000-es laptop CPU-król, amik a következő hetekben kerülhetnek piacra. Míg a H-széria tagjai kimondottan gamereknek és tartalomgyártóknak szólnak, az U jelölésű változatokat ultravékony gépekbe szánják, és az energiatakarékosság, avagy a hosszú üzemidő volt az elsődleges szempont.

Hirdetés

Mindegyik most bemutatott processzor 7nm-es technológiával készül, és mind Zen 3-as. A csúcsot jelentő Ryzen 9 5980HX és 5980HS modellek 8 maggal és 16 szállal rendelkeznek, és akár 4,8 GHz-cel is tudnak futni 45+ wattos és 35 wattos TDP mellett. Mint az alábbi listán látható, az 5600H és 5600HS 6 maggal és 12 szállal érkezik.

A Ryzen 5980HS az AMD szerint sokkal jobb teljesítményt kínál, mint a Core i9-10980HK, az 5900HX pedig 37%-kal szárnyalja felül a konkurencia termékét.

Ami az ultrabookokat illeti, az ezekbe szánt processzorok 15W-os TDP-vel dolgoznak, és az AMD ígérete szerint általános használat közben 17,5 órán át bírják a laptopok, míg filmlejátszással a 21 óra is elérhető.

Az első laptopok februárban érkeznek, de idén még összesen 150 variációban találkozhatunk majd Ryzen 5000-es procikkal. Most már érdemes lehet várni pár hetet az újítással. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.