Hirdetés

Ezzel az SSD-vel 2 TB-ra bővíthető a Steam Deck tárhelye



|

Aki hajlandó a zsebébe nyúlni, az alaposan megpakolhatja játékokkal a Valve masináját.

Hirdetés

Két hét múlva lesz egy éve, hogy a Valve piacra dobta a hardveresen teljesen PC-nek tekinthető, a gyakorlatban viszont kézikonzolként viselkedő Steam Decket, amelyet 64, 256 és 512 GB-os kivitelben rendelhetünk, immáron legfeljebb 1-2 hetes szállítási idővel számítva.

A masina tervezői a korszellemmel lépést tartva az otthoni szerelhetőséget is szem előtt tartották, ezért a Steam Deckhez több gyártó is készít különféle kiegészítőket, nemrég például egy hatékonyabb hűtést kínáló hátlapra csodálkozhattunk rá. Most pedig a moduláris laptopjairól ismert Framework is beszállt a buliba, egy nagy kapacitású SSD-t listázva a webshopján.

Hirdetés

A Western Digitaltól érkező SN740 NVMe - M.2 2230 SSD a PCIe gen4 x4 interfészt használja, és 2 TB-os tárhelyet biztosít, vagyis közel négyszer akkorát, mint amit a Steam Deck legdrágább variánsában találunk. A Framework "hihetetlenül gyors" írási és olvasási sebességet ígér, konkrét számokat viszont nem említ a hivatalos termékoldal.

A mindössze 30 mm hosszú apróság az első körben csak az Egyesült Államokban és Kanadában rendelhető, 299 dolláros (kb. 108 ezer forintos) áron, de a cég ígérete szerint később Európában és Ausztráliában is elérhetővé teszik.

Fontos megjegyezni, hogy nem ez az egyetlen SSD, amely a Steam Deckkel kompatibilis M.2 2230 formátumot használja, viszont ezeket általában OEM-alkatrészként, közvetlenül az eszközgyártóknak értékesítik, így magánszemélyként nem könnyű hivatalos forrásból hozzájuk jutni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.