Hirdetés

Februárban jönnek a következő-generációs Ryzen CPU-k



|

Február végén és márciusban debütálnak az AMD második-generációs Ryzen processzorai.

Hirdetés

2017-ben az AMD vállalható alternatívává vált az Intellel szemben a processzorpiacon, és nem csak az olcsó CPU-k mezőnyében. A Zen architektúrára építő Ryzen chipek óriási előrelépést jelentettek a korábbi AMD lapkákhoz mérten, mind teljesítményben, mind hatékonyságban. 

Hirdetés

Bár az asztali és a mobilos Ryzen chipek nem mindig olyan gyorsak, mint az Intel megoldásai; már vannak olyan közel azokhoz, hogy sokakat nem érdekel a különbség. 

2018-ban azonban a szivárgások szerint megpróbál fentebbi fokozatba kapcsolni az AMD, és már február végén piacra dobja az első olyan CPU-kat, amelyek a második-generációs Ryzen szériát képviselik. 

Ezek már a Pinnacle Ridge fantázianév alatt futnak, és asztali PC-kben lesznek bevethetőek, még nagyobb sebességgel, kedvezőbb fogyasztással. Gyorsabb memóriát is támogatnak majd. 

A Ryzen 7 2000-es CPU-k február végén, a Ryzen 5 2000-es és a Ryzen 3 2000-es modellek márciusban jelenhetnek meg. Az alacsony fogyasztású chipekre áprilisban, az üzleti Ryzen Pro 2000-re májusban számíthatunk. A laptopokba szánt mobilos APU-k is a következő hónapokban debütálnak, a Ryzen 5 és 7 szériák a gamerlaptopokba kerülnek. 

Természetesen az újítás az új, 400-as szériás lapkakészlet érkezését is jelenti, de továbbra is az AM4-es foglalat marad a szabvány. Elsőként az X470 és a B450-alapú alaplapok futhatnak be, márciusban. A 300-as szériás alaplapok BIOS-frissítés után támogatják majd az új CPU-kat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.