Hirdetés

Felejtsd el a PlayStation Portalt, egy igazi kézi konzolt is piacra dobhat a Sony



|

Könnyen lehet, hogy a japánok még nem tudták le a hordozható eszközök piacát PlayStation Portallal.

Hirdetés

Az utóbbi években igencsak felpörgött a kézi konzolok piaca, amibe az időközben több mint 130 millió példányban értékesített Nintendo Switch lehelt új életet, majd a nagy sikerű Steam Deck folytatta a sort, további modelleknek ágyazva meg az ASUS ROG Ally-tól a Lenovo Legion Gón át a hamarosan érkező MSI Clawig.

A nagy lendületet látva sokan nem értik, hogy a korábban a PlayStation Portable és a PlayStation Vita handheldekkel is tapasztalatot szerző Sony miért marad ki az offenzívából, eltekintve a nemrég megjelent PlayStation Portaltól, amire viszont csak a meglévő PS5 konzolunkról lehet játékokat streamelni. Meglehet azonban, hogy a vállalat mást is rejteget a színfalak mögött.

A gyakran jól értesültnek bizonyuló youtuber, Moore's Law is Dead ugyanis a legújabb videójában azt állítja, hogy a Sony egy kézi konzolon dolgozik, méghozzá az AMD-vel összefogva. A lépés logikus lenne, hiszen ez a cég szállítja a PlayStation 5 és több handheld (pl. Steam Deck, ASUS ROG Ally) hardverét is. A fejlesztés ugyanakkor még nagyon korai stádiumban jár, így az is lehet, hogy végül elkaszálják.

Hirdetés

A videós úgy spekulál, hogy a konzol elsősorban PlayStation 4 játékokat futtathatna, egy frissítéssel viszont talán egyes PS5-ös címek is szóba jöhetnének. Ez azt jelentené, hogy a Sony ezúttal inkább a Steam Deck megközelítését választaná, vagyis a meglévő katalógusára építené fel az új terméket, és nem készítene platform-exkluzív címeket, mint anno a PSP és a bukásnak bizonyult PS Vita esetében.

Hogy aztán az egészből lesz-e valami, és ha igen, milyen formában, azt majd az idő dönti el, de a PlayStation 5 és a kézi konzolos műfaj népszerűségét tekintve a Sonynak most jó esélye lenne kiküszöbölni a Vita által ejtett csorbát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.