Hirdetés

Felfoghatatlanul sok pénzt keres az Nvidia, de nem a gamer videokártyákon



|

Persze az RTX 4000 is jól fog, de a mesterséges intelligenciával foglalkozó cégek azonnal megveszik az összes munkára szánt kártyát.

Hirdetés

A GeForce kártyáknak köszönheti piacvezető pozícióját az Nvidia, de már jó ideje nem a gamerek pénzelik a vállalatot. A kriptoláz idején a bányászok vásárolták fel az összes elérhető grafikus chipet, azóta pedig AI-lázban ég az egész világ. Ezt remekül tükrözi a zöldek legfrissebb pénzügyi jelentése is, amely szerint tovább nőtt a vállalat bevétele.

Jensen Huang csapata egy nagyon erős második negyedév után tovább szárnyalt, 34%-kal jobb bevételi mutatókat lobogtattak. Ez az előző év ugyanezen időszakához képest 206%-os javulást jelent. Ha valaki a konkrét számokra is kíváncsi, 18,12 milliárd dollárról beszélünk, amiből 14,51 milliárdot az adatközpont divízió hozott össze, akik a mesterséges intelligencia kutatásra szánt chipekkel is foglalkoznak.

Hirdetés

Az RTX kártyák is javítottak tavalyhoz képest 51%-ot, köszönhetően az olyan népkártyáknak, mint az RTX 4060 és az RTX 4060 Ti, ugyanakkor ez "csak" 2,86 milliárdos bevételt jeletett a vállalatnak az elmúlt 3 hónapban.

Mivel a Google és a Microsoft továbbra is gőzerővel tolja az AI szekerét, az Nvidia pedig olyan vállalatokkal dolgozik együtt mint a Dropbox, a Foxconn vagy épp a Lenovo, biztosak vagyunk benne, hogy a következő hónapokban is felfelé mutató zöld nyilakkal lesznek tele a grafikonok. Abba pedig bele sem merünk gondolni, milyen következményekkel jár majd, ha egyszer kidurran a lufi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.