Hirdetés

Feltűnően hallgat az Nvidia a GeForce RTX 3090 Ti-ról, tényleg gond lehet a gyártással



|

Januárra ígértek bővebb tájékoztatást az új csúcskártyáról, ám végül még ez is elmaradt.

Hirdetés

Az Nvidia a CES 2022-n mutatta be a legújabb zászlóshajóját, a bivalyerős GeForce RTX 3090 Ti-t, amely 24 GB GDDR6X memóriával, 10752 CUDA-maggal és 1008 GB/s-os sávszélességgel csábítja azt a néhány vásárlót, akik meg tudják majd fizetni, és jut is nekik belőle.

A hivatalos leleplezés meglehetősen szűkszavúra sikeredett, de a zöldek azt ígérték, hogy még januárban többet is elárulnak a kártyáról. Hiába futottunk azonban ki az év első hónapjából, az Nvidia továbbra is mélyen hallgat.

Hirdetés

Ez a nemrég szárnyra kapott híreszteléseket látszik alátámasztani, melyek szerint valamiféle gond adódott a hardverrel és a BIOS-szal, ami miatt az Nvidia már értesítette is az AIB-partnereit, hogy szüneteltessék az egyedi kiadások összeszerelését. A VideoCardz munkatársa több híroldalt is felkeresett, de egyikhez sem érkeztek meg a 3090 Ti beígért tesztpéldányai, és sajtóközleményt sem küldtek a termékről, vagy a késés okáról.

Magyarán az Nvidia a saját maga által felállított menetrendet sem tartotta, így már biztos, hogy a várakozásokhoz képest később fut majd be az új csúcskártya. Kérdés viszont, hogy mennyire súlyos a probléma, a lehetséges következmények a néhány hetes késéstől egészen a modell kukázásáig terjedhetnek.

Az átlag vásárlóknak persze ez nem igazán befolyásolja majd, hiszen ahogy azt a bevezetőben is pedzegettük, az RTX 3090 Ti egyrészt rettenetesen drága lesz, másrészt valószínűleg pillanatok alatt elkapkodják a botokkal vadászó nyerészkedők és a kriptobányászok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.