Hirdetés

Felturbózza a Mini-LED technológiát az MSI új csúcskategóriás gamer laptopja



|

Látványos erődemonstrációra készül a januári CES-en a tajvani gyártó, az új Titan-sorozatú konfigurációnak lassan tényleg nem lesz olyan eleme, ami ne a maximumot nyújtaná.

Hirdetés

Bár úgy tűnhet, hogy mostanság az OLED-dominálja az újonnan bejelentett laptopok többségét, már ami a reklámanyagokat, és a technológiát valami elképesztő fejlesztésnek beállító gyártói üzeneteket illeti. A szuperszínvisszaadásra képes megjelenítők terjedése üdvözlendő, de a felhasználók akkor járnak a legjobban, ha több, felső kategóriás opció közül tudnak válogatni. Lehet, hogy egyelőre árban ezek elérhetetlenek, de évekkel később alsóbb ársávokban jelenhetnek meg, eltörölve mindazon kellemetlen emlékeket, amik a TN-paneltechnológiához kapcsolódnak.

A gamer kategória általában véve jó terep az új fejlesztések bevezetésére, az MSI-nek pedig épp kapóra jön egy kis Mini-LED demontráció a januári CES közeledtével. A gyártó Titan-sorozatú gamer laptopjai talán több rivaldafényt érdemelnének, hiszen teljesítményre, tudásra az abszolút csúcsot képviselik, de azért azt is látni kell, hogy ezek a modellek millió forint feletti árcédulákkal indítanak, és nem ritka a 2 millió forintot meghaladó végösszeg.

Hirdetés

A CES-re érkező Titan 18 HX sem lesz szégyenlős az árszabást tekintve, de ha belenézünk a motorháztető alá, akkor az irtó magas árért cserébe a jelenleg elérhető legerősebb hardverelemeket kapjuk. A méretkategória és a választott grafikus vezérlő önmagában nem túl izgalmas, hiszen erre számos egyéb példa létezik házon belül és más gyártóknál, a 14. generációs i9-14900HX processzorral azonban picit több erőt kap a GeForce RTX 4090, a két csúcslapka összteljesítménye pedig 120 Hz-es 4K-kijelzőn keresztül kápráztat el. A Mini-LED technológiának köszönhetően a színtérlefedettség (100% DCI-P3) és a fényerőszint jobb, magasabb értékeket érhet el, az 1000 nites csúcsfényerőnek hála a panel megfelel a DisplayHDR 1000 tanúsítványnak. Az egészen pontosan 3840×2400 képpont felbontás mellé 3 ms-os késleltetés jár, továbbá a gyártó szigorúbb minőség-ellenőrzést ígér, amivel elkerülhetővé válnak a GT77 HX esetében tapasztalt kijelzőproblémák.

A teljes specifikáció kiszivárgása egyébként egy viszonteladónak köszönhető, a belistázott konfiguráció szerint 128 GB-nyi DDR5-memóriával érkezik a csúcsváltozat, amibe a kétszer 2 TB-nyi SSD-meghajtó mellé még két NVMe-tárhelyet szerelhet a boldog tulajdonos. A hálózati kommunikációt 2,5 Gb-es vezetékes vagy Wi-Fi 7 szabványt támogató vezeték nélküli lapka támogatja, természetesen mindkettő a Killer termékcsaládból származik. A billentyűzet a gyártótól megszokott módon a SteelSeries együttműködésében kialakított mechanikus kapcsolókat tartalmazza, a hanghatás mélységeinek megteremtésében pedig két mélysugárzó segédkezik a normál hangszórók mellett.

A hivatalos bejelentés a januári elején rendezendő CES-en várható egy nagyjából 5000 dolláros árcédulával megspékelve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.