Hirdetés

Fontos területen zárkózik fel az Xbox a PlayStation 5-höz



|

Új fegyvert ad a játékosok kezébe a Microsoft, és a Sonyval ellentétben nem csak a legújabb konzolokon.

Hirdetés

Egy ideális világban a játékot mindenki szórakozásnak fogná fel, és sosem kerülne sor összezördülésekre, ám a valóságban itt is csak emberekkel "dolgozunk", vagyis garantált, hogy időről időre találkozni fogunk olyan arcokkal, aki átlépik a határokat.

Az ilyen kellemetlen esetekre a PlayStation 5 már a hangalapú chat során is lehetővé teszi, hogy 20 másodperces videoklipek rögzítésével és beküldésével jelentsük a viselkedni képtelen játékosokat a moderátoroknak, most pedig a Microsoft-féle Xbox is felzárkózik a Sonyhoz.  

Hirdetés

A zöld platform játékosokat célzó szolgáltatásokért felelős vezetője, Dave McCarthy egy blogposztban jelentette be a Voice Reporting funkció érkezését, amely itt nemcsak az új generációs Series X és Series S konzolokon, hanem a 2013 és 2020 között forgalmazott Xbox One-szérián is a rendszer részét képezi majd.

Az első körben csak az Xbox Insider tesztprogram keretében rajtoló megoldással 60 másodperces klipeket rögzíthetünk, amelyeket akár azonnal, vagy legfeljebb 24 órán belül később is beküldhetünk az Xbox Safety Team moderátorainak. A felvételek elbírálását részben hús-vér emberek, részben pedig mesterséges intelligencia segítségével végzi majd a Microsoft.

"Ez a funkció kifejezetten a játékosok közötti interakciók legszélesebb körű támogatására készült, és több ezer játékban működik, amelyek többjátékos hangchatet kínálnak, beleértve az Xbox 360-as visszafelé kompatibilis címeket is."

- írja McCarthy a Voice Reportingról. A blogbejegyzés szerint a rögzített videókat kizárólag a moderátorok részére lehet eljuttatni, addig pedig senki más nem férhet hozzájuk, vagyis még a Microsoft sem látja az anyagokat, amíg azok a konzolunkon pihennek. A redmondiak ugyanakkor nem garantálják, hogy minden esetben azonosítani tudják a szabályszegő felhasználókat, a platformok közötti multiplayer üzemmódot biztosító címekben pedig értelemszerűen csak az Xbox-játékosokat tudja szankcionálni az üzemeltető.

A Voice Recording funkció ezen a héten kerül be az Xbox Insider program repertoárjába az Alpha és az Alpha-skip csatornákon, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy mikor várható a nyilvános rajtja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.