Hirdetés

Futurisztikus külsővel és funkciókkal érkezett az Asus új laptopja



|

Az Asus új notebookja azt is ünnepli, hogy huszonöt éve utazott a gyártó első hordozható PC-je a világűrbe.

Hirdetés

Miután még az év elején, a CES 2022-n bemutatta izgalmas új laptopját az Asus, nemrég az első vásárlók is megszerezhették a ZenBook 14X OLED Space Edition notebookot, aminek nemcsak a külső jegyei, hanem talán a teljesítménye is alkalmassá tenné, hogy részt vegyen egy űrutazás koordinálásában.

A hordozható gép ugyanis az Intel 12. generációs termékcsaládjából egy Core i9-12900H processzort kapott, ennek integrált, Iris Xe grafikus megoldásával, és mellé 32 GB memóriával. A 90 Hz-es, 16:10-es képarányú - így a munkához még nagyobb teret biztosító - kijelző ma már a Pantone-hitelesítésű OLED panellel sem számít űrtechnológiának, de az új ZenBook azért bír néhány izgalmas extrával.

Hirdetés

A különleges, az űrkutatáshoz passzoló külsőt még extravagánsabbá teszi a 3,5 hüvelykes képátlójú OLED kijelző, amin a fő képernyő hátoldalán különböző animációkat, értesítéseket, egyedi szöveget, a dátumot és az időt, vagy épp az akkumulátor állapotát is megjelenítheti a felhasználó. Az elsődleges képernyő mindössze 14 hüvelykes képátlójú, ami körül alig van káva, illetve az Asus Zenbook 14X mindössze 15,9 mm vastag, ezért a tömegét sikerült 1,4 kg-ra visszafogni. A kicsi, könnyen hordozható gépről ugyan a fizikai numerikus billentyűzet lemaradt, de LED-ekkel az érintőpadra lehet varázsolni, a kényelmi funkciók pedig itt egyáltalán nem érnek véget.

A gyors belépést a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó szolgálja, a kényelmes és biztonságos kommunikációról pedig mesterséges intelligencia segítségével végzett zajszűrés gondoskodik, illetve egy elektromosan nyitható és zárható takaróelem a webkamerához. A ZenBook 14X OLED Space Edition legmenőbb tulajdonsága viszont talán mégis az, hogy a strapabíróságával kapcsolatban nem csak a gyártó szavára kell hagyatkoznunk.

A laptop ugyanis megszerezte az Egyesült Államok űrirányítási szerveinek hitelesítését, amiről azt nem tudjuk, hogy garantálja-e, hogy a gép túlél egy esetleges űrutazást, de az biztos, hogy az extrém alacsony és magas hőmérsékletek mellett a komoly rázkódásnak is ellenáll. Ezt a modellt nem véletlenül idén adta ki az Asus, ugyanis huszonöt éve használták először a gyártó egyik laptopját a világűrben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.