Hirdetés

Gépi tanulással optimalizálja magát a Gigabyte Aero 15 laptop



|

Itt a Gigabyte egyik első mesterséges intelligencia-alapú laptopja, az új Aero 15: a gépi tanulással még jobb lesz a teljesítménye.

Hirdetés

A Gigabyte gamereknek és profiknak tervezte az Aero 15 laptopjait. Természetesen emiatt aztán bivalyerősek ezek a notebookok. A legújabb, CES-en is kiállított modell például nyolcadik-generációs Core i9-8950HK processzort és NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q grafikát rejt magában. 

Hirdetés

Természetesen nem ez a világ leglaposabb laptopja, de azért a teljesítményéhez képest meglepően kellemes a dizájn (pedig 230 wattos táp és 94,24 Wh-s akku jellemzi). 

Ez egyébként a Gigabyte egyik első mesterséges intelligencia-alapú laptopja, ami gépi tanulás segítségével optimalizálja a teljesítményét. A Gigabyte feltölt némi felhasználói adatot a felhőbe, ahol a Microsoft Azure gépi tanulási segédje elemzi azokat, majd módosítja a beállításokat a feladatokhoz mérten. 

Játékoknál például a gép csökkenti a CPU teljesítményét, mert inkább a GPU-ra van szükség. Vagyis a takarékosabb beállításnak hála automatikusan megnő az üzemidő. Automatikusan állítható továbbá a billentyűzet háttérvilágítása, a ventilátorsebesség és a hangeffektek. 

Bár az AI-feldolgozás felhőalapú, a laptop az adatok egy részét helyben tárolja, és offline is képes a beállításokat érvényesíteni. 

Azt sajnos nem tudni, hogy később ez a szolgáltatás díjköteles lesz-e, de a garanciaidő alatt mindenképp ingyenes marad. Az Aero 15 egyébként egy prémium laptop, aminek az indulóára is 2500 dollár. 

A notebookba 4K-s vagy 1080p-s, 144 Hz-es IPS-panel, maximum 64 GB RAM és két M.2-es SSD kérhető. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.