Hirdetés

Ha új PS5 kontrollert vennél, talán inkább várj egy kicsit



|

Tartalmas szivárgás utal a DualSense kontroller átdolgozott változatának érkezésére.

Hirdetés

A PlayStation 5 novemberben ünnepelte a harmadik születésnapját, a rajt óta eltelt idő alatt azonban történt egy s más a platformmal, hiszen azóta megkaptuk a PlayStation VR 2 headsetet, a DualSense Edge prémium kontrollert és a konzol kompaktabb, ráncfelvarrott verzióját is. A következő nagyobb újdonság pedig a PlayStation 5 mellé járó alap DualSense kontroller felturbózása lehet, amire legutóbb egy tavalyi  terméklistázás utalt, most pedig itt egy  újabb szivárgás, néhány részletet is elárulva a Sony terveiről.

A TechPowerUp szúrta ki, hogy a Best Buy áruházlánc kanadai weboldala nemrég rövid időre elérhetővé tette a "PlayStation 5 V2 Dualsense Wireless Controller" néven futó terméket, illetve az alábbi képeket is sikerült lementeni a hirdetésről, mielőtt törölték volna. A fotók alapján a periféria dizájnja teljesen megegyezik a jelenleginél, a burkolat alatt viszont fontos dolgok történtek.

Hirdetés

A Best Buy ugyanis azt írja, hogy a DualSense V2 csak 280 grammot nyom, vagyis nagyjából 22%-kal könnyebb a 360 grammos előző generációnál, mindemellett pedig 12 órányi üzemidővel hirdették, ami dupla annyi, mint a régi DualSense-től megszokott 6 órás érték. A fejlődés tehát nem elhanyagolható, így különösen ígéretes, hogy a listázás alapján a kontroller ára megegyezhet a V1-es kiadáséval, vagyis a Sony egy könnyebb és tovább használható perifériát adhat ugyanannyi pénzért.

Ez pedig még nem minden, a hirdetésben ugyanis egy legfeljebb két kontrollerrel használható töltőállomás is szerepel, amit - legalábbis ebben a konkrét kiírásban - a csomag részét képezi. A hír kapcsán több sajtóorgánum is megkereste a Sonyt, a gyártó azonban e sorok írásáig nem kommentálta a szivárgást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.