Hirdetés

Hadat üzen a betöltési időnek az AMD új technológiája



|

Bejelentették az AMD SmartAccess Storage érkezését, amely a Microsoft megoldására építve gyorsít a játékokon.

Hirdetés

A héten kezdetét vette a tajvani Computex 2022, ahonnan természetesen az AMD sem hiányozhatott. Egy külön cikkben már beszámoltunk róla, hogy a piros csapat a nehéztüzérséggel érkezett a rendezvényre, és leleplezte a Ryzen 7000-szériás processzorait, ám ezzel még nem értünk a vállalat meglepetéseinek végére.

Az AMD ugyanis egy vadonatúj szoftveres technológiát is leleplezett, amellyel a játékok töltési idejét igyekszik minimálisra csökkenteni.

Hirdetés

Az AMD SmartAcces Storage, vagyis SAS a Microsoft megjelenés előtt álló DirectStorage API-át használva rövidíti le a kényszerszüneteket a kompatibilis hardverek birtokában. A technológia röviden a textúra streaming felgyorsításával sürgeti meg a betöltést, a CPU kikerülésével közvetlenül a GPU-ra töltve az asseteket, amely aztán elvégzi a kitömörítést.

Az egyelőre nem világos, hogy a SmartAcces Storage csak a DirectStorage AMD-s kiadása, avagy egy teljesen különálló megoldás, amely exkluzív trükköket tartogat az AMD-hardverek felhasználói számára. A cég ígérete szerint "hamarosan" többet is megtudhatunk majd a SAS-ről, így a következő hónapok során sokat tisztulhat a kép. Az AMD computexes műsora ide kattintva nézhető vissza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.