Hirdetés

Hamarosan négy új videokártyával jelentkezhet az AMD



|

Két megbízható forrástól érkeztek a fülesek, hogy a közeljövőben friss hardverekkel állnak elő a pirosak.

Hirdetés

A tavasz beálltával már térdig járunk a 2022-es évben, a videokártyahiány enyhülésére viszont idén sem érdemes számítani, pláne, hogy a február végén kirobbant orosz-ukrán háború sok egyéb mellett erre is negatív hatással lehet.

A gyártókat persze nem zavarja az évek óta tartó szűkölködés, és menetrend szerint érkeznek az új modellek, így az év második felében nem csak a GeForce RTX 4000-es széria mutatkozhat be, de az AMD RDNA3-as vasait is le fogják leplezni. Addig viszont még bővülhet az RDNA2-es modellcsalád is, ha hihetünk a legújabb pletykáknak.

Hirdetés

A Chipnell fórum korábban többször is pontosan jósoló felhasználója, Enthusiastic Citizen úgy tudja, hogy az AMD három új kártyával áll elő, április 20-án vagy 21-én. A GeForce RTX 3090 Ti ellenfelének szánt Radeon RX 6950 XT, az RX 6750 XT és az RX 6650 XT csak kicsivel lesznek drágábbak (a hiánygazdaság miatt egyébként is méregdrága) 00-s változatoknál, és mindegyikük 18 Gbps-os memóriával érkezik, 2 Gbps-ot verve az alapmodellekre. A jól értesült fórumozó szerint továbbá kapunk egy belépőszintű kártyát is, a jelenleg kizárólag OEM gépekben elérhető RX 6400-ból.

Forrás: VideoCardz

A friss vasak kapcsán a szintén a megbízhatóbb szivárogtatók közé sorolt Greymon55 is megszólalt. Szerinte megeshet, hogy az új budget kártyát nem RX 6400-nak, hanem RX 6500-nak hívják majd, és magasabb órajelet kap, mint az OEM-kiadás. A szivárogtató 130 dolláros árcédulára számít, az RX 6400/6500 így 70 dollárral lehet olcsóbb, mint az év elején bemutatott a 6500 XT. Ennek ára idehaza 105-140 ezer forint körül alakul, így megeshet, hogy az új belépőmodellre 100 ezer forint alatt csaphatunk majd le, már ha megelégszünk a nem túl izmos teljesítményével.

Greymon55 a 6X50 XT frissítésekre is kitért, szerinte viszont ezekre nem áprilisban, hanem június-július környékén érdemes számítani. Pletykákról lévén szó, természetesen nem szabad készpénznek venni az infókat, Enthusiastic Citizen és Greymon55 múltja viszont jó ok arra, hogy nagy valószínűséget tulajdonítsunk az új RDNA2-es újdonságok érkezésének.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.