Hirdetés

Három új videokártyával rúghatja be az évet az AMD



|

Az új modelleknek elsősorban azok örülhetnek, akik kevesebb pénzből hoznák ki a GPU cseréjét.

Hirdetés

A 2022 decemberében színre lépett AMD Radeon 7000-es GPU-család az RDNA 3 architektúrára alapozva ápolja tovább az Nvidia ősriválisának ars poeticáját, vagyis az ár-érték arányra fókuszáló vásárlók kiszolgálását. Az aktuális sorozat legutóbb szeptemberben bővült a felső-középkategóriában versenyző Radeon 7700 XT-vel és 7800 XT-vel, a jelek szerint azonban ezzel még nem lőtte el az összes puskaporát a piros csapat.

Egy új szivárgás ugyanis arra utal, hogy az AMD további három RX 7000-es vassal készül nekünk, méghozzá a szélesebb tömegeknek szóló, megfizethetőbb árkategóriákban.

Hirdetés

Az Eurázsiai Gazdasági Unió területén gyártott és forgalmazott termékekért felelős Eurázsiai Gazdasági Bizottság (ECC) adatbázisában december 22-én szép csendben felbukkant az alábbi bejegyzés, amely alapján a gyártó egy Radeon RX 7700, egy RTX 7800 és egy RX 7600 XT jelölésű diszkrét GPU piacra dobását tervezi.

Az első kettő a szeptemberben megjelent RX 7700 XT és 7800 XT valamivel visszafogottabb teljesítményű, olcsóbb kiadásának ígérkezik, míg az RX 7600 XT a belépő szintű, tavaly májusban boltokba került RX 7600 kicsivel izmosabb variánsa lehet. Magyarán az AMD a jelenlegi kínálathoz képest két gyengébb és egy nagyobb teljesítményű alternatívát dobhat piacra, de mivel az utóbbi is az alsóbb árkategóriába tartozik, mindhárom esetben reménybeli népkártyákról beszélhetünk.

Specifikációk sajnos nem derülnek ki az ECC-szivárgásból, és azt is érdemes megjegyezni, hogy a gyártó nem mindig váltja valóra az ehhez hasonló bejegyzésekben foglaltakat. Magyarán nem garantált, hogy az új típusok valóban színre is lépnek, de az AMD január 8-ra időzített CES 2024-es fellépése remek alkalom lenne a hivatalos leleplezésükre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.