Hirdetés

Hazavágta a teljesítményt az ASUS ROG Ally legutóbbi frissítése



|

Maga az ASUS is azt tanácsolja, hogy várjunk ki a telepítéssel.

Hirdetés

Június 13-án hivatalosan is megjelent az ASUS Steam Deck-gyilkosnak szánt PC/kézikonzol hibridje, a ROG Ally, amely elsősorban az AMD vadonatúj Ryzen Z1-es processzoraival és a FullHD (1920 x 1080) felbontású kijelzőjével igyekszik bizonyítani, hogy jobb ajánlat a Valve sikermasinájánál.

Ahogy azonban a tesztünkben is megjegyeztük, a szoftver és az optimalizálás terén még bőven lenne mit csiszolni a Windows 11-re épülő gépen, a jelek szerint pedig az utólag kiadott frissítésekben sem szabad vakon bíznunk.

A beszámolók alapján ugyanis a nemrég megjelent, 319-es sorozatszámú BIOS update érezhetően rontotta a kézikonzol teljesítményét a 15 W-os (Teljesítmény) és a 25 W-os (Turbó) üzemmódokban.

Hirdetés

A frissítés eredeti célja egyébként az lenne, hogy javítsa a 9 W-os üzemmód teljesítményét, ám a The Phawx nevű tech youtuber szerint ehelyett akár 20% körüli csökkenést sikerült összehoznia a gyártónak.

Habár ezt a számot cikkünk írásáig senki sem erősítette meg, az ASUS részéről a cég marketingese, Whitson Gordon egy ide kattintva látható "Tippek és trükkök" videóban elismerte, hogy egyes felhasználók a teljesítmény romlásáról számoltak be, ezért érdemes lehet elodázni a 319-es BIOS frissítés telepítését.

Aki viszont már rálépett az aknára, az csak az ASUS EZ Flash eszközével tudja visszavarázsolni az előző, 317-es kiadást, amit a márka támogatási oldaláról lehet letölteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.