Hirdetés

HDR-rel turbózza fel a normál videókat az Nvidia mesterséges intelligenciája



|

Látványos trükkel élhetnek a GeForce RTX videokártyák tulajdonosai.

Hirdetés

Az utóbbi években az Nvidia nemcsak a videokártyái teljesítményét tornászta feljebb, hanem számos szoftveres megoldást is bemutatott a vizuális élmény javítására, köztük a mesterséges intelligencia alapú felskálázással (DLSS), a késleltetési időt leszorító Reflexszel vagy a webes videókat élesebbé varázsoló RTX Video Super Resolutionnel. Most pedig egy új trükk bújt elő a zöldek tarsolyából, HDR hatással (High Dynamic Range - nagyobb fényerő és kontraszt a szebb látvány érdekében) változtatva csinosabbá azokat a videókat, amelyek alapból nem támogatnák a szabványt.

A mesterséges intelligencia alapú megoldás RTX az 551.23-as Game Ready driverrel érkezett, amelyet az általunk is tesztelt RTX 4070 Super debütálásának alkalmából adott ki az Nvidia. A funkciót az Nvidia Control Panel segédprogramon belül, a Video > Adjust image settings almenüben lehet bekapcsolni, épp ott, ahol a videók felbontását megemelő RTX Video Super Resolutiont is.

Hirdetés

Fontos, hogy az effekt használatához GeForce RTX kártyára és HDR10-kompatibilis monitorra van szükség, a HDR kezelés pedig az online videókra érvényes Google Chrome és Microsoft Edge böngészőkben egyaránt, amennyiben a Windowsban is engedélyezzük a magas dinamikatartományú megjelenítést. A funkció működéséről egy videót is megosztott az Nvidia, ami néhány példával mutatja be, hogy milyen hatásra számíthatunk.

Az aktuális Game Ready Driver közvetlen letöltését ezen a weboldalon tudod kezdeményezni, ahol a frissítés többi újdonságáról is olvashatsz. Az egyik ilyen az Ultra Low Latency Mode támogatása a régebbi, DirectX 12-es címekben.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.