Hirdetés

Hiába a kártyahiány, az Nvidia így is elég jól keres



|

A vállalat legújabb pénzügyi elszámolásából kiderült, hogy annyira azért nem áll rosszul a szénájuk: közel 6 milliárd dollárt csináltak az előző negyedévben.

Hirdetés

Bár továbbra sem tudja senki megmondani, meddig tart még pontosan a chiphiány és mikor lesznek megint emberi áron a videokártyák, a gyártók mindenféle trükköket bevetnek, hogy enyhítsék egy kicsit a gamerekre nehezedő nyomást. Nyilván törődnek is velünk valamennyire, meg hát ők is szeretnének még több pénzt csinálni, még akkor is, ha most sem megy rosszul a bolt.

Az Nvidia épp a napokban tartott pénzügyi beszámolót, ahol megosztották tapasztalataikat a befektetőkkel. Ebből kiderült, hogy hiába a kártyahiány és az RTX 3000-es széria bukdácsolása, az első 2022-es pénzügyi negyedévben 5,66 milliárd dolláros bevételre tett szert a vállalat, ami az egy évvel ezelőtti teljesítményükhöz képest 84%-os növekedést jelent.

Hirdetés

Bele sem merünk gondolni, hogy csörögne a pénztárgép akkor, ha lenne is mit eladniuk év közben, és nem kapkodnának el mindent gyakorlatilag azonnal előrendelésben. Bár sokan a nemrég zuhanórepülésbe kezdő Bitcointól remélik a helyzet javulását, ez sajnos aligha látszik majd meg a piaci helyzeten, ugyanakkor a hamarosan megjelenő, kifejezetten az Ethereum-bányászatot megnehezítő LHR kártyák enyhíthetik egy kicsit a nyomást.

A Computex 2021-en az Nvidia is előadást tart majd május 31-én, ezt követően minden bizonnyal okosabbak leszünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.