Hirdetés

Hivatalos: ezt tudja az MSI Steam Deck-rivális kézikonzolja



|

Egy dologban merőben eltér a konkurensektől az MSI Claw A1M.

Hirdetés

A napokban zajló CES 2024-hez közeledve maga az MSI kezdte promózni, hogy a kiállításon egy hordozható PC-konzol hibridet is le fog leplezni az olyan riválisok nyomán, mint a Steam Deck, az ASUS ROG Ally vagy a Lenovo Legion GO.

Azóta pedig az ígérethez híven le is zajlott a hivatalos bemutató, így teljes pompájában csodálhatjuk meg az MSI Claw A1M néven futó eszközt, amely a Windows 11 Home operációs rendszerre épülve igyekszik mindenhol játékot adni a kezünkbe.

Sokan arra számítottak, hogy a konkurenciához hasonlóan az MSI is az AMD hardverére épül majd, ám a tajvani gyártó végül egy meglepőt húzva az Intel Ultra 7 155H processzorral és Arc grafikus chippel száll ringbe, amely a kékek XeSS-nek hívott AI-felskálázási technológiát is támogatja, közel azonos látvány mellett magasabb fps-számot nyújtva a játékokban, mint amennyi natív felbontással lenne elérhető.

Hirdetés

A 294 x 117 x 21,2 mm-es PC-kézikonzol a Steam Deckével és a ROG Allyével megegyező méretű, vagyis 7 hüvelykes, 120 Hz-es képfrissítéssel bíró érintésérzékeny IPS kijelzővel támad, a memóriáról viszont csak annyit árult el az MSI, hogy LPDDR5-6400-as RAM-okat használ. A hardvert a Cooler Boost HyperFlow léghűtés tartja hűvösen, amivel az 53 Wh-s akkumulátor a gyártói ígéret szerint még maximális terhelés mellett is kibír majd 2 órát.

A The Verge a CES helyszínén el is vitte egy körre az eszközt, ám az első benyomások nem valami biztatóak. Habár a tesztet végző újságíró dicsérte a kézikonzol kényelmes fogását, az MSI által választott Intel Core Ultra processzor teljesítménye a gyakorlatban elmaradni látszik a riválisoktól. A CES-re kivitt példányok ugyanakkor csak prototípusok, így még sokat fejlődhet az élmény.

Az 1db USB-C (USB/DP/Thunderbolt 4) csatlakozót és microSD-olvasót is tartalmazó MSI Claw A1M 2x2 W-os hangszórókat kapott, a biztonságról pedig beépített ujjlenyomat-olvasóval gondoskodik. A termék valamikor az év első felében kerül majd boltokba, egyelőre ismeretlen méretű tárhellyel és áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.