Hirdetés

Hivatalosan is bemutatkoztak az Intel Arc laptop-GPU-i, kiderült, mire képesek



|

Az A-sorozatban foglalt Intel Arc mobil videokártyák egy része a mai nappal válik elérhetővé.

Hirdetés

Minden azt mutatja, hogy még az idei évben versenybe száll az Intel az AMD-vel és az Nvidiával a gamer GPU-k piacán, először a hordozható masinák területén. Ma bemutatkozott az Intel Arc sorozat öt grafikus processzora, melyek közül kettő most, a többi pedig a nyáron válik elérhetővé.

Mától érhetők el az Intel Arc 3-asok, melyek közül a kisebb modell, az A350M 6 Xe-maggal, 6 RT-egyeséggel, 1150 Mhz-es órajellel, 4 GB GDDR6 memóriával, 64-bites memóriabusz-sávszéllel és 25-35W-os teljesítménnyel rendelkezik, míg az erősebb A370M-nél 8 Xe-magra, 8 RT-magra, 1550 MHz-es órajelre, és 35-50W-os teljesítményre számíthatunk. Nem kimondottan arra valók, hogy a legújabb játékokat a legjobb minőségben futtathassuk rajtuk, de jobbak, mint az Intel integrált grafikus processzorai.

Hirdetés

Ellenben a nyáron érkező Arc 5-nél és Arc 7-nél már - bizonyos szempontból - biztatóbb számok szerepelnek, mint azt az alábbi táblázat is mutatja.

Az XeSS felbontás-felskálázó technológia szintén csak a nyár elején debütál. Az Intel is egyelőre azt igyekezett kihangsúlyozni, hogy az Arc-ok jobbak, mint az eddigi integrált chipek, az alábbi számokat medium vagy high beállítások mellett produkálták a játékok:

Első körben nem az ultra hardcore gamereket próbálják meg lenyűgözni, csak korrekt, játékra és tartalomgyártásra egyaránt alkalmas gépeket szeretnének szállítani, amik például az AV1 hardveres gyorsítással teszik kényelmesebbé a videósok életét, a Deep Link technológiával optimalizálják a CPU és a GPU energiafogyasztását.

Az első Intel Arc 3-as laptop a Samsung Galaxy Book2 Pro lesz, de az Acer, az Asus, a Dell, a HP, a Lenovo és az MSI is bejelentheti saját kínálatát a napokban.

Az asztali PC-kbe szánt modellekről csak kevés szó esett, mindössze annyi történt, hogy leleplezték, milyen külsőt kapnak (a gyári modellek), hogy nyáron érkeznek, illetve azt, hogy három DisplayPort 1.4a csatlakozót, illetve egy HDMI 2.0b-t tesznek rájuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.