Hirdetés

ASUS ROG Zephyrus S: videón az új, vékony gamer laptop



|

Másfél éve hatalmas fegyvertény volt az, hogy az ASUS képes volt ultravékony laptop-testbe csomagolni egy igazán erős gamer hardvert. Most itt a még erősebb és még vékonyabb utód.

Hirdetés

A Zephyrus laptop a Max-Q dizájnnak köszönhetően végre elérte azt, hogy egy játékosoknak tervezett laptopot ne egy ormótlanul vastag és kifejezetten nehéz gépházzal együtt kelljen "elviselni". Idén az is kiderült, hogy lehet mindezt tovább srófolni teljesítmény és dizájn terén egyaránt. Először leírjuk, amit az IFA kiállításon láttunk az új gépből, majd pedig a cikk végén jön róla a videó is.

Hirdetés

A Zephyrus S egyrészt nyolcadik generációra váltott processzorok terén, az általunk tapogatott modellben a Core i7-8750H dolgozott, szóval még az új erőművek közül is az egyik csúcs-lapka. Emellett pedig egy GTX 1070 Max-Q grafikus vezérlő is került a gépházba, és e két adat akkor válik igazán izgalmassá, amikor hozzátesszük, hogy a Zelhyrus S mindössze 15 milliméter vékony, tehát nem csak egy gamer laptophoz, de egy hagyományos ultrabookhoz képest is kifejezetten karcsú jelenség.

A kijelző természetesen a Scar II-höz és a legújabb TUF laptopokhoz hasonlóan 144 Hz-es, minőségi panelt kapott. A szigetes billentyűzet is kifejezetten jól sikerült, mellette pedig ott a touchpad. Igen, a tapipad továbbra is a jobb szélen maradt, ezt a vékony gamer sizájn miatt itt is meg kell szokni, de ezt a gépet valószínűleg egyébként is a legtöbbször csatlakoztatott külső egérrel használja majd a szerencsés tulajdonos, a jobb alsó sarokban elhelyezett pozicionáló eszközre legfeljebb csak akkor lesz szükség, ha útközben filmet néz vagy netezik rajta.

Természetesen az AuraSync itt is megtalálható, az előző generációhoz képest fejlesztettek a WiFi-vezérlőn, de sokat amúgy sem kellett reszelni az első generációban megismert összeállításon, a processzor és a grafika aktualizálásával és az apróbb ráncfelvarrásokkal a Zephyrus szépen halad afelé, hogy egy teljesen új alkategóriát, a gamer ultrabookok családját indítsa el.

Akarjátok látni a Berlinben készített videón is? Naná, ezt mindenki látni akarná. Íme:

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.