Hirdetés

Így fut az első kínai GPU



|

Nemrég jelentették be az első kínai videokártyát, és legalább egy kicsit láthatunk abból, hogy mennyire bírja a strapát a Fenghua No. 1.

Hirdetés

Nagyjából egy-két hónappal ezelőtt derült ki, hogy hamarosan új kihívója támadhat a GPU piacot teljes egészében domináló Nvidiának és AMD-nek, ugyanis egy kínai cég bejelentette a Fenghua No. 1 névre keresztelt hardvert, amiről eddig ugyan szinte semmit nem lehetett tudni, de most végre megnézhetjük működés közben egy benchmarkon keresztul.

A TechNode egyik szerzőjének a Twitter-oldalán jelent meg az a videó, amin egy kiállításon mutatják be a Fenghua 1-es kártyát, amely éppen a GFXBench nevű benchmark szoftver egyik jelenetével teszteli a hardvert.

Hirdetés

Sajnos nem látszik az FPS számláló és a videó sem túl jól minőségű, szóval nem tudunk túl sok következtetést lemondani, de a látottak alapján viszonylag folyamatosnak tűnik a renderelés.

Míg a videó nem mutat túl sokat, azért az eddig ismert specifikációk alapján be lehet lőni, hogy mit várhatunk majd tőle: azt már tudjuk, hogy két variációja lesz majd, az egyik a Type-A (single GPU), amely nagyjából 5 TFLOP teljesítményre lesz majd képes, a másik pedig a Type-B (dual GPU), ami ennek már a dupláját tudja majd nyújtani, vagyis elméleti síkon hasonlítható lesz majd egy RTX 3060-hoz.

Ha minden igaz, már több hardvercég is érdeklődőtt a Fenghua 1 iránt, de egyelőre semmit nem tudni arról, hogy fogyasztók kezébe mikor kerülhet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.