Hirdetés

Így jelentheted könnyebben a Radeon kártyák hibáit



|

Olyan már úgyse lesz, hogy egy driver friss kiadásában ne lapuljon valami hiba, de a legújabb AMD szoftverrel legalább egyszerűbb szólni érte. Mutatjuk, hogyan.

Hirdetés

Újabb Radeon drivert adott ki az AMD, amely természetesen tartalmaz némi bugfixet és újabb játékok támogatását, de most nem is ezen van a hangsúly - ráadásul a visszajelzések alapján még mindig jó pár olyan felhasználó maradt, akinél a frissítés után is misztikus fekete képernyős hibák adódnak. Az AMD Radeon Software Adrenalin 2020 Edition névre keresztelt csomag jelenleg a 20.7.1-es verziónál tart, ha úgy állítottad be a gépeden jelenleg is futó verziót, hogy automatikusan kiabáljon egy elérhető frissítésnél, már esélyesen láttad is, ha pedig nem, az AMD aloldalán megtalálod.

Hirdetés

Ugyanitt végig lehet olvasni azt is, mi mindenre találtak gyógyírt a fejlesztők a CS:GO felbontási problémáitól a streamelés közben esetlegesen felbukkanó hibaüzenetig, emellett pedig támogatást kapott a Disintegration című új sci-fi fps játék is.

Ami viszont új: az AMD egy hibabejelentő funkciót épített a szoftverbe, így nem kell különféle fórumokon bogarászva panaszkodni a problémákról. Korábban is volt link hibajelentésre, de ez minden esetben az AMD weboldalára irányította a felhasználókat, ahol manuálisan kellett bepötyögniük a jelenség részleteit, valamint tájékoztatásul a gépük konfigurációs adatait is.

A friss funkció ez utóbbi feladatot leveszi a vállunkról: egy csomó mindent automatikusan összegyűjt, de a maradék adatokat is sokkal könnyebben adhatjuk meg, például a hibára futott játékot vagy alkalmazást automatikusan a gépre telepítettek közül választhatjuk ki, külön gombot kapunk képernyőmentések, logok vagy bármilyen egyéb melléklet feltöltésére, ha pedig olyan méretű fájlt csatolnánk (például egy videót), amely túl nagy, megadhatunk hivatkozást, ahonnan az AMD-nél letölthetik vagy megnézhetik.

Az új eszközt vagy a Radeon szoftver Rendszer füle alatt találjuk, vagy a fő ablak fejlécének jobb szélén a kis bogár ikon formájában. Ezekre kattintva a új ablak ugrik fel, ahol nekiláthatunk az adatok kitöltésének.

Remélhetőleg az újdonságnak az lesz a hozadéka, hogy a felbukkanó hibákat gyorsabban és hatékonyabban oldhatják meg az AMD fejlesztői, és végül egyre kevesebbszer kell kattintgatnunk a hibabejelentő gombra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.