Hirdetés

Így mutat az elődje mellett a PlayStation 5 Slim



|

Látványos videó mutatja meg a különbséget a régi és az újragondolt konzol között.

Hirdetés

Három évvel a kilencedik generációs otthoni konzolok színre lépése után természetes, hogy nagy a kereslet a PlayStation 5 erősebb, továbbfejlesztett változatával kapcsolatos híresztelésekre, ám a rajongóknak csalódást okozhatott, hogy a Sony egyelőre csak az alapgép újragondolt, kicsinyített változatát leplezte.

A népnyelvben csak PS5 Slimként emlegetett modell október 10-én mutatta meg magát, a bolti rajtja pedig ebben a hónapban esedékes, elsőként az amerikai vásárlókat véve célba, ahol így már az első videók is felbukkantak róla.

Hirdetés

Ezek sorát gyarapítja Dave Lee, vagyis Dave2D anyaga is, aki a régi PlayStation 5 társaságában vette szemügyre a fogyókúrán átesett kiadást, így pontosan kiderül, mennyit változott az összkép. Ahogy azt a videó 22. másodpercétől látható összehasonlítás is mutatja, a PS5 Slim a profilját tekintve nem lett nagyságrendekkel kisebb a felmenőjénél, a súlyából viszont egész sokat le tudott adni a gép: a digitális változat 3,4 kg helyett már csak 2,6 kg-ot nyom, míg a lemezes kiadás 700 grammal lett könnyebb, így 3,2 kg-os súllyal kerül boltokba.

A külsőt tekintve a legnagyobb újdonság, hogy az új PlayStation 5 cserélhető külső borítása a korábbi kettő helyett négy különálló, fényes és matt lapból áll, ami pedig még fontosabb, hogy a digitális modellt választók utólag már vásárolhatnak lemezmeghajtót is, ha időközben meggondolnák magukat. Sokaknak rossz hír lehet, hogy Dave2D szerint a Sony ezúttal nem mellékel talpakat a vertikális tároláshoz, vagyis aki felállítva használná a konzolt, annak külön kell állványt vásárolnia hozzá.

Végezetül a videós úgy tippeli, hogy a gépet hajtó processzor a régi maradhatott, mivel az új modell fogyasztása még valamivel magasabb is a régi kiadásnál, vagyis a japánok biztosan nem váltottak energiatakarékosabb erőforrásra. Cserébe viszont 825 GB-ról 1 TB-ra emelkedett a névleges tárhely, behozva a PS5 egyetlen érdemi lemaradását az Xbox Series X-hez képest.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.