Hirdetés

Így tervezd az alaplapvásárlást, ha kitartasz az Intel mellett



|

Kiszivárgott, hogy milyen ütemben érkeznek a következő hónapok során az új Intel lapkakészletek és processzorok.

Hirdetés

Igaz, hogy egyelőre csak hat processzorral képviseli magát a Coffee Lake széria, azonban hamarosan bolti forgalomban van a már elstartolt nyolcadik-generáció. A Core processzorokat ezúttal a csúcsot jelentő Z370 Express lapkakészlet és az erre építő alaplapok kísérik, már október elején. Sajnos a Coffee Lake CPU-khoz új alaplap is kell - de mit tegyen az, aki nem a legdrágábbat szeretné, és nem akar különösebben a tuning világába sem belemerülni? 

Hirdetés

Ebben az esetben várni kell, 2018 első negyedévéig. A GamersNexushoz került szivárgások alapján csak ekkor adja ki az Intel azt a három további asztali lapkakészletet, amelyek szintén a nyolcadik-generációs Core processzorokat szolgálják ki. 

Az újdonságot ekkor a H370 Express, a B360 Express és a H310 Express jelentik majd. A H370 Express gyakorlatilag ugyanazt kínálja, mint a Z370 Express, azonban a processzortuningos lehetőségek nélkül, illetve az NVIDIA SLI-minősítése nélkül. 

A B360 Express a kapcsolatok terén már spórolni kezd, és az SLI-t sem támogatja. A gamerek azonban imádták az elődjét: akinek elég volt egy videokártya és normál módon használta a CPU-t, az általában a B szériás lapkakészletet választotta. Nem véletlen, hogy az alaplapgyártók a gamercentrikus kínálatuk nagyját is erre építették. A H310 Express a kapcsolatok terén a leggyengébb, és a belépőkategóriához tervezték. 

Az Intel emellett elvileg 2-magos és 4-szálas Coffee Lake modellekkel frissíti a Pentium vonalat, valamint jönnek az energiatakarékos (S) modellek a 4- és 6-magos CPU-kból, 35-65 wattos fogyasztással. Az üzleti szektort a második negyedévben örvendezteti meg a Q370 és Q360 lapkakészletekkel az Intel. 

Október végén vagy november elején jönnek az alacsony fogyasztású Pentium és Celeron SoC-k, amelyek 2- és 4-magos processzorok, 10 wattos fogyasztás alatt, a Gemini Lake platformról. 

Szintén ekkor futhat be a harmadik Optane SSD. Az Optane 900P már 240 és 480 GB-os kapacitásban lesz vihető, viszont a 3D XPoint memória helyett valószínűleg csak 3D NAND flash lapkákra épít. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.