Hirdetés

Ilyen gép kell majd az androidos játékok PC-s futtatásához



|

Elkezdődött a Google Play Játékok PC-s alkalmazás tesztje, mellyel natívan futtathatjuk a Play Áruház népszerű címeit.

Hirdetés

A Google a decemberi The Game Awardson jelentette be, hogy egy saját appal áll elő, melynek hála akár PC-n is tolhatjuk majd a Play Áruház játékait. Ez a keresőóriás házon belüli megoldása, vagyis nem összekeverendő a Windows 11 androidos támogatásával, amin a Microsofttal közösen dolgoznak.

A jelek szerint pedig sínen van az újdonság előkészítése, a Google ugyanis nemrég világgá kürtölte, hogy három piacon is elindítja a Google Play Játékok limitált bétatesztjét.

Hirdetés

Első körben Hong Kong, Dél-Korea és Tajvan népe eshet neki az appnak, akik olyan játékokat tesztelhetnek, mint a Mobile Legends: Bang Bang, a Summoners War, A Three Kingdoms Tactic vagy a State of Survival: The Joker Collaboration. A teszt 25 választható címmel zajlik, így egész nagy katalógusból válogathatnak a jelentkezők.

Idehaza egyelőre csak a szolgáltatás magyar nyelvű weboldala érhető el, ahol értesítést is kérhetünk a tesztüzemmód magyarországi indulásáról.

A Google Play Játékok különlegessége, hogy nem felhős platformról van szó: a játékok valóban letöltődnek a számítógépünkre, ahol billentyűzettel és egérrel folytathatjuk a telefonon félbehagyott mókát. Ennélfogva nem is lehet majd akármilyen hardverrel élvezni a szolgáltatást, a bétához megosztott gépigény alapján viszont nem csak az atomerőmű-tulajdonosok reménykedhetnek:

  • Windows 10 (v2004)
  • SSD-meghajtó
  • Játékokra kifejlesztett GPU (ezek listáját itt találod)
  • 8 logikai magos CPU
  • 8 GB RAM
  • 20 GB szabad tárhely
  • Windows-rendszergazdafiók
  • Bekapcsolt hardvervirtualizáció

A Google nem adott tájékoztatást arról, hogy mikorra tervezi az éles rajtjot, a bétaprogram kapcsán viszont azt ígérik, hogy az idei év második felétől fogják kiterjeszteni, régiónként eltérő időpontokban. A teszttel párhuzamosan élesedett a Google Play Játékok fejlesztői weboldala is, ami a PC-s optimalizáláshoz nyújt segítséget.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.