Hirdetés

Iszonyú erősek az AMD Threadripper 7000 processzorok



|

A Zen 4 architektúrára épülő CPU-kat elsősorban tartalomgyártáshoz javasolják.

Hirdetés

Bár az AMD korábban bejelentette, hogy nem készít több fogyasztói piacra szánt Threadripper chipet, mégiscsak bemutatott hármat a mai nap folyamán. Ezeket nem azoknak lesz érdemes beszerezni, akik játékhoz keresnek valami erőset, hanem azoknak, akik a videóvágás, képszerkesztés, tartalomgyártás területén dolgoznak, és szükségük van a lehető legtöbb erőforrásra a hatékony munkavégzéshez.

A Threadripper 7000-es AMD processzorok Zen 4-esek, PCI Express 5.0-sak, és könnyed 350W-ot esznek. Használatukhoz új alaplap is kelleni fog, mivel az AMD TRX50 HEDT chipset és a sTR5 foglalat nélkül nem működnek.

Hirdetés

Mindhárom modell (7980X, 7970X és 7960X) 64-magos, rendre 320 MB, 160 MB és 152 MB cache-sel bírnak, alap órajelük 3,2 GHz, 4,0 GHz és 4,2 GHz, de 5,1, valamint 5,3 és 5,3 GHz-es órajelre boostolhatók. A szériában megtalálhatók lesznek Pro változatok is, több memóriasáv és PCIe 5.0 sáv jár a felárért.

November 21-től lehet őket beszerezni, egyelőre kérdéses, milyen áron. Mivel az Intel Xeonok vetélytársaként pozícionálják őket, feltehetően nem az olcsóságuk miatt lesz majd érdemes lecsapni rájuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.