Hirdetés

Itt a kevesebb memóriával szerelt RTX 3060, mindenféle konfigurációt kipróbál az Nvidia



|

Az utolsó chipet is megpróbálják eladni, még ha közben teljesen össze is zavarják a vásárlókat.

Hirdetés

Nemrég bemutatkozott az RTX 4000-es generáció, így egy ideális világban a videokártyás híreknek arról kéne szólnia, hogyan muzsikál az új hardver, mekkora sorok állnak a boltok előtt. Csakhogy egyelőre kizárólag az RTX 4090 elérhető, az is leginkább csak papíron, brutális árcímkével, közben pedig az Nvidia mindent megtesz annak érdekében, hogy továbbadjon az előző pár évben beragadt eszközparkon.

Persze anélkül, hogy csökkentené az áraka t.

Hirdetés

Bár anno még az Nvidia sérelmezte, hogy az ugyanolyan névvel elátott, de különböző memória-konfigurációkkal szerelt kártyák csak megzavarják a vásárlókat, most a cég is épp ezt csinálja. Előbb az RTX 3060 Ti-t turbózták fel egy kicsit, most pedig szép csendben elkezdtek felbukkanni az RTX 3060 lebutított változatai. Több gyártó kínálatában is megjelent a 8 GB VRAM-mal szerelt kiadás, ahol a memóriabusz mérete 192-bitről 128-ra csökkent, így a sebesség is a harmadára esett vissza.

Ezt leszámítva nem változtattak a kártyán, ugyanannyi CUDA és Tensor maggal, ugyanazzal az órajellel és TDP-vel kínálják, de valamivel olcsóbban, így talán erősebb konkurenciája lehet az RX 6600-nak és az ARC A750-nek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.