Hirdetés

Itt a Razer legújabb laptopja... amire Linux került?!



|

A Razer x Lambda Tensorbook a gyártó teljes támogatását élvezi.

Hirdetés

Játékosoknak szánt perifériáival szép hírnevet kovácsolt magának a Razer, ami a jó minőségű fejhallgatók, egerek és billentyűzetek mellett némileg komolyabb hardverekkel, így laptopokkal is foglalkozik.

A tavaly debütált Razer Blade 15 Advanced például ütős kis masina lett, most pedig már a Linux-használók számára is érdekes lehet, ugyanis a gyártó a Lambda Labs csapatával együttműködve elég különleges gépet csinált belőle.

A Razer x Lambda Tensorbook alapját az előbb említett laptop adja, viszont gyárilag az Ubuntu operációs rendszere fut rajta, és a legfrissebb driverek mellett olyan előre telepített programokkal érkezik, mint a PyTorch, a Tensorflow, a CUDA és a cuDNN.

Hirdetés

Ezeken felül fekete helyett szürke színt kapott, saját garanciával rendelkezik, és ha hajlandóak vagyunk picit többet fizetni, akkor még egy prémium támogatói csapat segítségét is igénybe vehetjük.

Hardverek terén szintén nem kell szégyenkeznie a Tensorbooknak: az Nvidia RTX 3080 Max-Q GPU mellé egy Intel Core i7-11800H CPU került, amit 64 GB RAM és 2 TB tárhely egészít ki. A laptop 15,6 hüvelykes kijelzője 1440p-s felbontást képes produkálni 165Hz-en, és egy csomó hasznos portot találunk a kütyün, többek között Thunderbolt 4 és USB 3.2 Gen 2 Type-A is van.

A linuxos Razer háromféle árazást kapott. A legolcsóbb megoldás 3499 dollár (nagyjából 1,2 millió forint), de ha prémium támogatást is szeretnénk, akkor már 4099-et (több mint 1,4 millió forint) kell fizetni. A legdrágább csomag kitolt támogatási időt és Windows 10-et is tartalmaz, de ennek még magasabb, 4999 dollár (1,7 millió forintnál is több) az ára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.