Hirdetés

Itt egy kompakt, vezeték nélküli gamer billentyűzet óriási akkumulátorral



|

A Republic of Gamers perifériák között egyre több, kábelek nélkül is üzemképes beviteli eszközt találhatunk.

Hirdetés

A ROG Falchion név ismerősen csenghet azok számára, akik rendszeresen követik a gamer perifériák piacát. Az ASUS idén 15 éves Republic of Gamers részlege 2020 nyarán egy rakás új eszközt mutatott be, melyek között ott lapult a márka első, vezeték nélküli működésre is képes billentyűzete.

Az újdonságot mi is bemutattuk az akkor rendelkezésre álló információ alapján, és amellett, hogy a 2.4 GHz rádiófrekvenciás opció fontos mérföldkőnek tekinthető, a Falchion a mérete miatt is különlegesnek számít. A klaviatúra gombkiosztásának méretcsökkenése is jelentős, a tervezés során azonban arra is odafigyeltek, hogy a váz maga is a lehető legkeskenyebb kialakítást kapja.

Hirdetés

Numerikus részt ne is várjunk, egy ilyen apróságnál annak is örülni kell, hogy a kurzor- és navigációs gombok használható méretűek maradtak. Némi plusz funkciónak már csak a billentyűzet bal oldalán maradt hely, ahol egy, a tesztek alapján elég jól használható érintőpanel kapott helyet, ami egyébként a billetyűzetbe szerelt akkumulátor töltését is kijelzi.

Bizony, a ROG Falchionban egy beépített telep található, aminek a kapacitása eddig ismeretlen volt. Az egyre bővülő tesztekből ez az adat is kiderült, úgy fest, hogy a ROG Claymore II-höz hasonlóan egy 4000 mAh-s egység üzemelteti az eszközt. Ezzel a kapacitással a gyártó állítása szerint akár 450 órányi üzemidő is elérhető, de csak kikapcsolt RGB-világítás mellett.

Nos, az eddig tesztek alapján bekapcsolt fényekkel az üzemidő drasztikusan lecsökken, és már csak 53 órányi működéssel számolhatunk. Jó hír viszont, hogy az ASUS valamilyen gyorstöltési megoldást is épített a Falchionba, mely segítségével 30 perc alatt újabb 32 órányi, RGB-nélküli vezetékmentes használatot kaphatunk.

A ROG Falchion hazai megjelenésére egyelőre várnunk kell, a brit árcédula alapján azonban nem lesz egy olcsó modell. Akit felcsigázott az újdonság tudása, semmiképp se számítson 65 ezer Ft-nál alacsonyabb összegre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.