Hirdetés

Itt van minden, amit a RazerCon 2023 keretében bemutattak



|

A gamingre fókuszáló gyártó idei eseménye egészen parádésra sikerült, a termékfrissítések mellé ugyanis becsúszott két egészen különleges partneri együttműködés is.

Hirdetés

Már itt szeretnénk jelezni, hogy a RazerCon nagyobb figyelmet érdemel mind az iparág, mind pedig a játékosok részéről. Mivel egy gyártó saját szervezésű és elsősorban termékbejelentésekre koncentráló eseményéről van szó, ezért garantált a sok marketinges szövegezés és jelző, de mégis ez egy olyan alkalom, ahol szépen bemutatják, milyen az, amikor egy márka, egy vállalat továbbra is elkötelezett a játékos felhasználói tábor támogatása mellett.

No, ez utóbbi mondat mintha egyenesen a rendezvényről érkezne, és minket is hipnotizáltak volna, gyorsan leszállva a földre azért annyit még hozzá lehet tenni, hogy az idei eseményen a meglepetéseket új partneri együttműködések hozták el, amikre egy ideig furcsán nézhetnek a feketeöves Razer-rajongók. Nagy felfordulás vagy változás ezúttal sincs, sőt, a perifériák terén kizárólag előrelépések történtek, jobbak, gyorsabbak, kezelhetőbbek lettek az eddig is igen jó egerek és billentyűzetek, de mikor épp felnézel az új kapcsolókkal szerelt eszközről, hogy "Dolce & Gabbana?..."

Hirdetés

Dizájn és lóerők minden mennyiségben

Tervezőkkel és a divatiparban létező márkákkal közös együttműködések nem ritkák a hardvergyártók számára, elég átnézni az Asus oldalára, hiszen egy-egy trend vagy ismert név adott esetben elérhet olyan célcsoportokat is, akik számára eddig nem volt túl izgalmas a gyártó. A Razer is ebben gondolkodhatott, a Dolce & Gabbana kollekció várhatóan a gaminget nem épp az RGB-fények bűvöletében értő felhasználókat célozza, hanem azon, inkább alkalmi, de tehetős játékoskedvűeket, akik a D&G logóra azonnal ugranak.

Nem véletlen, hogy a két, talán legkönnyebben értelmezhető eszköz bújik bele az új dizájnba, a Barracuda fejhallgató speciális kiadása egészen visszafogott lett, míg az Enki gamer szék szinte már gamer trónnak néz ki; ez pedig várhatóan megnyitja majd a pénztárcákat. Az érdeklődőknek sietniük kell, mert mindkét típus limitált darabszámban készül, a headsetből pl. mindössze 1337 darab lesz elérhető világszerte.

Az igazi korlátozott elérhetőséget azonban az Automobili Lamborghinivel közös fejlesztésű Blade 16X laptoppal teremtik meg, ebből a gyönyörűségből ugyanis mindössze 150 darab készül, és kizárólag előrendeléssel vásárolható meg a Razer Rewards programban résztvevők számára. A meglepően alacsony szám miatt a speciális kiadás várhatóan nem jut ki az észak-amerikai piacról, pedig az Intel Core i9 HX típusú processzorral és RTX 4090-nel szerelt erőmű minden bizonnyal megállná a helyét a versenytársak ellen. Még úgyis, hogy az ajánlott fogyasztói ár 4990 USD, ami forintra átszámolva a kétmillió forintos határt is átlépi.

Észszerű döntések, új piacok

A többi termékkategóriát érintően egyébként csupa logikus fejlesztésről és döntésről számolhatunk be, a Huntsman V3 Pro több ponton is előrelépést jelent a V2-es verzióhoz képest, a változás egyik alapját a Gen-2 analóg-optikai kapcsolók jelentik, illetve a Rapid Trigger mód, mely még feszesebb reakcióidőt jelent. Az új kapcsolókkal érkező, szabadon állítható aktuációs/kioldási skála zseniális húzás, a trendeknek megfelelően a teljes méretű kiosztás mellett a numpadtól megfosztott, és a még ennél is kisebb Mini-modell lesz elérhető hamarosan 249, 219 és 179 EUR árcédulákkal.

Az új billentyűzet mellé kitűnő választás lehet a teljesen vezetékmentes Viper v3 HyperSpeed egér, ami egy AA-elemből képes 280 órányi működést kinyerni, miközben kifejezetten esport-megmérettetésekhez készült. A jobbkezes dizájn Focus Pro 30K optikai szenzort kapott, ami immár üvegfelületeken is használható, a 89 g tömeg azonban nem annyira kiemelkedő, cserébe az árazás kellemesebb; a 70 EUR-os ár jóval szerényebb a V2 Pro elődhöz képest.

A teljes beviteli eszközparkot érinti a Synapse és a Chroma segédprogramoknál elvégzett fejlesztések. Előbbinél a hamarosan érkező frissítés 30%-kal gyorsabb működést eredményez, és ez igaz a program betöltési idejére is, amire valljuk be, régóta várnak a felhasználók. Továbbá a firmware-frissítések is gördülékenyebben zajlanak a jövőben, mondhatni a segédprogram végre egészen felhasználó- és PC-baráttá vált, a korábbi nehézkes működés a múltté. A Chroma esetében a különálló applikáció a legnagyobb hír, az RGB-fények kezelése és szinkronizációja kényelmesebbé és könnyebbé válhat az új verzióval.

Végül, de nem utolsósorban a Fujin és Fujin Pro székekkel a gyártó belép az irodai felhasználási területre, a gamer jelzővel ellátott újdonságok ránézésre és kialakításra inkább amolyan mindennapi céleszköznek tűnnek, tudatosan hangolva az otthoni irodai környezetekre. A hálós bevonat nem szokatlan ebben a kategóriában, a fejtámla nélkül szerényebb verzió fogadtatására azonban kíváncsiak vagyunk, hiszen az ár még itt is 799 EUR-ról indul, ami bizony nem kevés.

Fenntarthatóbb Razer

A prezentációs egyik fontos elemeként fedték fel a gyártó fenntarthatósági célkitűzéseit és eredményeit, ami kellemes meglepetésnek számít, ugyanis ilyen mértékű publicitást és átláhatóságot ma még kevés, a gaming iparban tevékenykedő vállalat végez. Az adatok alapján kiderült, hogy a gyártás során felhasznált anyagok és energiahordozók aránya az újrahasznosítást és környezetkímélőbb módszertanokat tekintve egyre nagyobb, és ez egyre fontosabb résszé válik a Razer mindennapjaiban.

Tudatosan gamerek, és még tudatosabban terveznek gamerek számára. A RazerCon alapján kijelenthető, hogy a gyártó köszöni szépen, jól van, megy előre és nagyon komfortos számára, hogy egy picit más úton jár, mint a többiek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.