Hirdetés

Itt vannak az Intel Arc A770 és A750 első játékos benchmarkjai



|

Mérési eredmények árulkodnak az új Intel-kártyák helyéről a GPU-táplálékláncban.

Hirdetés

Október 12-én hivatalosan is boltokba kerül az Intel két legújabb és egyben legerősebb videokártyája, a középkategóriában versenyző Arc A750 és az Arc A770. Ahogy arról korábban beszámoltunk, egy kiszivárgott Vulkan-benchmark már árulkodott a kártyák erejéről, most viszont az első videojátékos tesztek is befutottak. Ezek alapján pedig az Intel új kártyáinak valóban nincs szégyellni valója, még ha lesz is mit csiszolni a driverek támogatásán.

Hirdetés

Az alábbi táblázatokban az amerikai PC World mérései láthatók, melyek során a Cyberpunk 2077-ben, a Horizon Zero Dawnban, a Gears Tacticsben, a Borderlands 3-ban és a Watch Dogs Legionben futtatták meg a hardvereket, 1080p és 1440p felbontás mellett.

A számokat elnézve az Intel nem füllentett, a 16 GB memóriával szerelt A770 Limited Edition valóban jobban teljesít az elsődleges riválisnak tartott Nvidia GeForce RTX 3060-nál, legalábbis a Horizon Zero Dawn és az 1080p-s CP2077 kivételével, ahol nem jött össze a mutatvány.

A Tom's Hardvare-nél egyebek mellett a Microsoft Flight Simulatorban, a Forza Horizon 5-ben és a Red Dead Redemption 2-ben tették próbára az Intel-vasakat, amelyek itt is hasonlóan szerepeltek, sőt, az RDR 2-ben még az A750 is elverte az RTX 3060-at. A Hardware Unboxed YouTube-csatorna videós tesztje ugyanakkor arra jutott, hogy a 12 tesztelt játékban 1080p-s felbontás mellett az Intel A770 lassabbnak bizonyult, mint az RTX 3060.

Ez azonban csak néhány kiragadott példa, mindent összevetve az interneten felbukkant első próbák azt mutatják, hogy a DirectX 12-es játékoknál az Intelnek sikerült tartania az ígéreteit az Arc-széria csúcsvasaival, így aki egy ilyen kártyára ruház be, az versenyképes teljesítményre számíthat a közép/alsó közép kategóriában modern játékoknál.

A DX11-es vagy még régebbi címek esete viszont más kérdés, ezekről ugyanis augusztusban maga az Intel is elismerte, hogy beletelik majd egy időbe, mire gatyába rázzák a drivereket. Ezt látszik alátámasztani a német PC Games Hardware tesztje is, amely úgy találta, hogy a DX11 "gyakran hátráltatja az újoncokat".

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.