Hirdetés

Izgalmasnak tűnik ez az új handheld konzol, de miért kerül kétszer annyiba, mint a ROG Ally?



|

Vannak érdekes extrái, de a teljesítmény biztosan nem indokolja az árcímkét.

Hirdetés

Bebizonyosodott, hogy a Nintendo megint megelőzte a korát. A Switch bejelentésekor nem sokan hittek abban, hogy a hordozható gamingnek van jövője, aztán láss csodát, néhány évvel később a Steam Deck nyomdokaiban járva már bemutatta a saját gépét az ASUS, a Lenovo, ott az AYA Neo, és még ki tudja hány handheld PC. Ezt a sort erősíti most a TerransForce Handle 5 is.

A kézikonzol ETA Prime csatornáján bukkant fel, itt ismerkedhettünk meg a specifikációkkal is. A Handle 5 egy 1080p-s, 120 Hz-es kijelzővel, és ugyanazzal a Radeon 780M iGPU-val dolgozik, ami a ROG Ally-ba is került. A processzor valamivel erősebb, a Ryzen Z1 Extreme helyett ugyanis ide egy Ryzen 7 7840U Pro került. 

Hirdetés

Két fontos területen figyelhető még meg fejlődés az ASUS konzoljához képest. A tradicionális analógokat Hall-Effect karokra cserélték, amik gyakorlatilag immunisak a rettegett driftingre, így nem kell attól tartanunk, hogy az iránygombokat néhány hónap használat után cserélni kell. Emellett a szokásos USB 3.2 Gen 2 csatlakozó helyett immár USB 4 portot kapunk, ami a 20 Gbps helyett 40 Gbps adatátviteli sebességre képes, így a külső GPU-kból is többet lehet kihozni.

A TerransForce Handle 5 konzolt még novemberben jelentették be, akkor 650 dolláros áron, most azonban az Egyesült Államokban már 999 dolláros áron kínálják. Ez több mint másfélszerese a ROG Ally-nak, ami 600 dollárról indult a megjelenésekor. Hogy ezen az áron mekkora lesz a kereslet az új kihívó iránt, az egyelőre kérdéses.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.