Hirdetés

Jó és rossz hírekkel szolgáltak az elemzők a Switch 2 kapcsán



|

Ha minden jól megy, már nem kell sokat várni a Nintendo következő konzoljára.

Hirdetés

Márciusban már hét éve lesz annak, hogy a Nintendo piacra dobta a hordozható és dokkolt formában is bevethető Switchet, amely az azóta összehozott 132 milliós eladásával minden idők harmadik legsikeresebb konzoljának számít, és még a tavalyi évben is úgy vitték, mint a cukrot. Maga a hardver azonban az évek során alaposan megöregedett, a pletykák pedig már régóta arra utalnak, hogy 2024-ben végre befuthat a Switch 2-ként emlegetett utód, amit a tavalyi Gamescom alatt néhány szerencsés fejlesztő már akcióban is láthatott. Most két elemző is megpróbálta tisztázni, hogy mire számíthatunk a konzol érkezése kapcsán.

Az egyikük a Nintendo-specialista hírében álló Dr. Serkan Toto, aki a Kantan Games szakértőjeként a GamesIndustry.biz hasábjain jövendölt a 2024-es évről, benne a Switch 2-vel. A jó hír, hogy a konzol az elemző szerint is megjelenik az idei évben, a rossz viszont az, hogy 400 dollárba kerülhet, ami az eredeti kiadásnál 100, a 2021-ben megjelent OLED modellnél pedig 50 dollárral drágább.

Hirdetés

Itt azonban még nincs vége, Toto ugyanis "nagy esélyt" lát rá, hogy a játékok ára is emelkedik, 60-ról 70 dollárra, ami nem annyira Nintendo sajátosság, hiszen már több címnél is láthattunk erre példát az elmúlt években. A szakértő továbbá arra tippel, hogy a Switch 2 nem fog forradalmat hozni, hanem inkább az eredeti Switch továbbgondolása lesz, méghozzá a handheld gaminggel azonosított Pokémon franchise miatt, ami elengedhetetlenné teszi a hordozhatóság megőrzését.

További érdekesség, hogy Toto megerősítette azt a pletykát, mely szerint a Nintendo egy ideig valóban dolgozott a Switch erősebb, Pro-kiadásán, aminek állítólag még a fejlesztői dev kitjét is postázták, mielőtt elkaszálták volna a projektet. Ami pedig a Switch 2-t illeti, az amerikai IGN szerint Piers Harding-Rolls, az Ampere szakértője azt jósolja, hogy 2024 vége felé érkezik a következő generációs konzol.

Ennek alapján tehát a Switch 2 az elődjétől eltérően nem tavasszal rajtol, ám a fenti információk csupán spekulációk, ahogy a hardver teljesítményére vonatkozóan is csak találgatásokra hagyatkozhatunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.