Hirdetés

Jöhet a laptopokba szánt, olcsóbb RTX 3050 Ti?



|

Lehet, hogy az Asus idő előtt leleplezte a GPU érkezését.

Hirdetés

Az Nvidia GeForce RTX 30-as szériája természetesen nemcsak asztali gépekbe való hardvereket tartalmaz, hanem olyan darabokat is, amik egy-egy laptopból is kifejezetten erős masinát képesek varázsolni. Időközben pedig megjelentek az Asus hivatalos oldalán a 2021-es TUF Dash F15 laptop specifikációi, amelyek alapján nagyon úgy tűnik, hogy érkezik egy olyan mobil GPU, amit hivatalosan még be sem jelentettek.

Hirdetés

A specifikációk egyik szekciójában ugyanis szerepel egy Nvidia GeForce RTX 3050 Ti névre hallgató laptop GPU, ami a jelek szerint kizárólag 4GB-os, GDDR 6-os változatban lesz elérhető. A pletykák alapján pedig ezek mellé 128 bites bus és 60W-os TGP társulhat. Ez ugyan nem túl acélos teljesítmény, de elképzelhető, hogy olcsóbb laptopba ilyet tegyen az Asus vagy bármelyik másik gyártó.

Az oldalon szerepel még az RTX 3060 és 3070 is, amelyek esetében némileg több információt közölt az Asus, mint az RTX 3050 Ti kapcsán. Ez lehet egy szimpla hiba, de akár azt is jelentheti, hogy a gyengébb GPU nem egészen ugyanúgy működik majd, mint drágább társai.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.