Hirdetés

Jön az ASUS TUF Radeon RX 7800 XT, akár fehér színben is a tiéd lehet



|

A vállalat három modellt villantott, köztük egy konvencionális RX 7700 XT-t is.

Hirdetés

A gamescomon mutatkozott be hivatalosan az AMD RDNA 3-as szériájának utolsó két harcosa, az RX 7700 XT és az RX 7800 XT, amelyek természetesen felbukkantak a partnerek kínálatában is. Az ASUS az elérhető árú TUF sorozat részeként alkotta meg a saját variánsait, amelyeket az alábbi képeken most közelebbről is szemügyre vehetünk.

Az RX 7800 XT esetében semmit nem bízott a véletlenre a tajvani gyártó: a 2,96 slotos kártya az első, ami a TUF családban megkapta a fehér színt. A kártya 3840 stream processzorral, 16 GB GDDR6 memóriával és egy 256-bites busszal dolgozik, az AMD pedig 500 dollárra lőtte be az ajánlott fogyasztói árat, amivel egy kifejezetten erős kihívót állítottak az RTX 4060 Ti és RTX 4070 ellen.

Hirdetés

Az ASUS-nál nagy hangsúlyt fektettek a strapabíróságra, így a gyártás teljesen automatizált, a kártyákat pedig egy 144 órás validációs tesztnek vetik alá. 

Valamivel visszafogottabb a TUF Gaming AMD Radeon RX 7700 XT, ami 3456 stream processzort, 12 GB GDDR6 memóriát, és egy 192-bites buszt kapott. Méretben nincs különbség a két modell között, ez utóbbi is 3 ventilátotoros hűtést kapott az AMD-nél, és mindkét kártya két 8-tűs csatlakozón keresztül veszi fel az áramot.

Tegnap már befutottak az első nemzetközi tesztek, hamarosan a mi tesztlaborunkba is megérkeznek az AMD új kártyái, így érdemes lesz visszanézni az eredményekért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.