Hirdetés

Június 5-én érkeznek az AMD Vega videokártyák



|

Három különböző modellre számíthatunk, az egyik állítólag a CompuBench adatbázisában is felbukkant.

Hirdetés

A pletykák és szivárgások alapján az AMD június 5-én dobja piacra a Vega videokártyáit. Ez logikusnak tűnik, elvégre egy május 31-i, computexes bemutató után egyből adott lenne a bolti elérhetőség. 

Hirdetés

Most három eltérő modellt emlegetnek, bár pontos információk nincsenek, leszámítva a neveket és árakat. A belépőt az RX Vega Core jelenti majd, amely 399 dollárért drágább, mint az NVIDIA GeForce GTX 1070. Cserébe nagyobb teljesítményt nyújthat. 

A soron következő kártya az RX Vega Eclipse, amely állítólag 499 dollárért a GeForce GTX 1080 riválisa lesz. Egyelőre nem tudni, hogy ez miben térne el az olcsóbb változattól, de a nagyobb árból eredően arra lehet következtetni, hogy a GTX 1080-nál is jobb lesz. 

A csúcsot az RX Vega Nova képviseli majd, 599 dollárért. Ezzel 100 dollárral lenne olcsóbb a GeForce GTX 1080 Ti-nél, de közvetlen riválisa lenne annak. 

Ezzel a hármassal nem kapunk majd alternatívát a TITAN Xp-re - valószínűleg nem 599 dollárba kerülne ugyanis az RX Vega Nova, ha ilyen magasságokban járna. 

A CompuBench adatbázisában feltűnt továbbá egy Vega videokártya (legalábbis mindenki arra tippel), amely állítólag 4096 stream processzorral operál, a GPU órajele 1600 MHz, és 16 GB HBM2-es memóriája van a grafikus vezérlőnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.