Hirdetés

Késik az Intel Arc videokártyák megjelenése



|

A jelek szerint még sokat kell várnunk, mire ténylegesen is háromszereplőssé bővül a diszkrét GPU-k piaca.

Hirdetés

Az Intel már tavaly világgá kürtölte, hogy belép a videokártyák piacára, némi borsot törve az egymással rivalizáló AMD és Nvidia orra alá. Az Arc néven forgalmazott újdonságok azonban meglehetősen döcögősen rajtolnak, eddig csak néhány laptopos GPU került leleplezésre, és azok is csupán Dél-Koreában és a környező piacokon voltak elérhetők.

Az eddigi ígéret szerint a második negyedévben kaptuk volna meg az asztali kártyákat, a cég azonban most lényegében bejelentette a hardverek késését.

Hirdetés

Lisa Pearce, az Intel számítógépes grafikáért felelős részlegének (Visual Compute Group) alelnöke egy kérdezz-felelek blogposzttal jelentkezett, melyben azt írja, hogy az elsőként megjelenő Arc A3-as kártyák eleinte csak a kínai piacon, azon belül is csupán az OEM-partnerek számára lesznek elérhetők, míg a komolyabb teljesítményt nyújtó Arc A5 és A7 globális rajtjára valamikor a nyár későbbi szakaszában számíthatunk, szintén csak az OEM-szektorban. A dobozos verziók kiadásával csak ezt követően számolnak, ami valószínűleg azt jelenti, hogy a legjobb esetben sem juthatunk hozzájuk még az ősz előtt.

Valamivel biztatóbb a helyzet a laptopos GPU-k, vagyis az Arc M széria kapcsán, az alap Arc 300M elvileg most indítja meg a globális offenzíváját, az Intel pedig úgy tervezi, hogy a nyár elején már befuthatnak az első Arc 500M-mel és Arc 700M-mel szerelt opciók is. A vállalat itt a koronavírus-járvánnyal és a szoftver csúszásával indokolja a botladozó rajtot.

A bejegyzés tanulsága, hogy a GeForce RTX 4000-es a Radeon RX 7000-es vasak bemutatásáig az Intel már valószínűleg nem fog nagy hullámokat kelteni az asztali GPU-ival, ami új fejlemény, mivel eddig szóba sem került a korlátozott rajt.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.