Hirdetés

Készül a következő generációs Xbox, már kódneve is van



|

Egy hivatalos dokumentum fedte fel, hogy a Microsoft már dolgozik a 10. konzolgeneráción.

Hirdetés

Az Activision Blizzard tavaly óta húzódó felvásárlásával kapcsolatos hatósági vizsgálatok számos olyan információt feltártak az akvizícióért küzdő Microsoft, illetve az azt ellenző Sony háza tájáról, amelyek egyébként nem, vagy nem ilyen formában jutottak volna el a közönséghez.

Néhány hónapja pontosan így derült ki, hogy a PlayStation gyártója legkorábban csak 2028-ban dobhatja piacra a konzol következő generációját, most pedig az új Xbox fejlesztésével kapcsolatban üdvözölhetünk egy szivárgást.

Hirdetés

Az EU-ban és az Egyesült Királyságban még csak vizsgálják az illetékes szervek, hogy milyen döntést kellene hozniuk a több sikeres játékipari franchise-t is birtokló Activision felvásárlásáról, az USA versenyhatósága, az FTC (Federal Trade Commission) viszont az ősz során peres úton támadta meg az üzletet.

A versenyhatóság ennek a pernek a részeként nyújtott be március 14-én egy panaszt, amellyel különböző iratok bemutatására kényszerítené a Microsoftot. Az ide kattintva olvasható dokumentum hatodik oldalán pedig a redmondiak "következő generációs játékos ökoszisztémájáról" követel iratokat az FTC. Az eredeti szövegben még a konzol kódneve is szerepel, a publikus verzióban viszont ez kitakarásra került.

A fekete csík hosszúságából ítélve egy kétszavas kódnévvel van dolgunk, ami összhangban állna a Microsoft korábbi eljárásával, a cég ugyanis már többször is alkalmazott ilyeneket: a Kinect mozgásérzékelő fejlesztése például "Project Natal" kódnéven zajlott, a 9. generációs konzolokat pedig "Project Scarlett" néven harangozták be.

Az FTC indítványa tehát megerősíti, hogy a Microsoft már javában készül a 10. generációra, ám tekintve, hogy a Series X és S konzolok még három éve sincsenek a piacon, ennek debütálásáig sok idő telhet el. A logikus megoldás az lenne, ha a next-gen Xboxok is a PlayStationhöz  igazodva rajtolnának, vagyis a korábban kiszivárgott információk alapján még 2028-ig húzódhatnak az előkészületek.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.