Hirdetés

Készül a Star Wars AR-headset



|

A Disney és a Lenovo közösen dolgoznak a projekten, amiről jelenleg alig tudni valamit.

Hirdetés

Csak egy fénykardhoz hasonló kiegészítőre lesz szükség, és persze egy headsetre - majd egyből mehet a párharc a nappaliban. Legalábbis ez lehet az alapötlet a Star Wats Jedi Challanges rendszer mögött, amelyet a Disney a D23-on mutatott be. 

Hirdetés

Sajnos elég kevés információt lehet tudni jelenleg, az viszont biztos, hogy a Disney a Lenovoval közösen dolgozik a projekten, ami egyre közeledik. 

Igazából egy AR-headstről van szó, ami úgy épít a kiterjesztett valóságra, hogy az okostelefonunkat is felhasználja. Tehát a teljesítményt és a kijelzőt a mobil adja, a headset vételára pedig közelebb lehet a Samsung Gear VR árcéduláján látotthoz, mintsem egy HTC Vive borsos árához. Persze a grafika és a teljesítmény így bizonyos korlátokon belül marad. 

Érdekesség, hogy mindeddig a mobilszektor szinte kizárólag a virtuális valóságra koncentrált, a mixelt vagy kiterjesztett valóságra nem. A változást az Apple ARKitje hozta el, ami megmutatta, mire lehetnek képesek a jövő mobiljai, ha virtuális elemeket kell elhelyezni a valódi világban. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.