Hirdetés

Készülj a PC Worlddel a zsarolásra



|

Friss magazinunkban megmutatjuk, miként léphetsz fel hatékonyan a zsarolóvírusok ellen, és a védekezéshez szükséges legjobb segédprogramokat is ingyen átadjuk neked.

Hirdetés

Az elmúlt években a vírusok és egyéb kártevők között annyira népszerűvé váltak a zsarolásra szakosodott támadások, hogy ransomware néven külön kategóriabesorolást is kaptak. Már 2017 elején is két percenként történt egy ilyen eset világszerte, de ugyanazon év őszén már átlagosan 40 másodpercenként történt hasonló valahol a bolygón. Abban az évben négyszeresére emelkedett a ransomwarevariánsok száma is, és éves szinten 75 milliárd dollárt zsebeltek be a titokzatos elkövetők a kifizetett váltságdíjakból. A leggyakrabban cégek az áldozatok, átlagosan 133 ezer dollár környékén tanyázik az az összeg, amit kénytelenek kifizetni ahhoz, hogy az adataikat újra elérhessék. Az előrejelzések szerint idén már átlagosan 14 másodpercenként történik zsaroló támadás, 2021-re pedig 11 másodpercre szűkül az esetek közötti idő.

Friss magazinunkból kiderült, hogy miként is történik egy ransomware alapú támadás, miként észlelheted még időben a zsarolóvírus jelenlétét, mit kell tenned, ha már bekövetkezett a baj, és mi mindent tehetsz azért, hogy hatástalan legyen a támadás. Ehhez a szükséges segédprogramokat is ajándékba adjuk neked. Egyrészt napjaink legjobb vírusvédelmi klienseit, másrészt az AOMEI többszörös díjmentes adatmentő segédprogramjának legfejlettebb Pro kiadását.

Októberi lapszámunkban emellett részletesen megmutatjuk, hogy mit érdemes tudni a legújabb Wi-Fi szabványokról, miként építhetsz ki lakásodban, házadban egy ideális vezetékes és vezetékmentes hálózatot, illetve hogy mi mindent tehetsz otthonod okosítása érdekében. Emellett magazinunkból kiderül, hogy melyik a jelenlegi legjobb AMD-alaplap, miért van az új hardvereknek szaga, és hogy az mennyire káros, illetve a driverek lélektanát is részletesen bemutatjuk.

Tippjeinkből pedig megtudhatod, hogy miként aktiválhatod a G-Sync technológiát nem G-Sync kijelzőn, miként alakíthatod kedvedre a Windows 10 rendszerét, miként hódíthatod meg a sztratoszférát, illetve hogy milyen menekülőútjai vannak azoknak, akik még mindig Windows 7 rendszert használnak.

A szeptemberi szám mellé az ingyenes vírusvédelmi kódokon (ESET, G Data) felül ajándékba adjuk az AMOEI adatmentőjét, az Ashampoo rendkívül funkció gazdag képkezelőjét, valamint a Photo Superguide friss harmadik számát.

További témáink részletesen:

A tökéletes otthoni hálózat

Számtalan előnye van a Wi-Fi-hálózatnak, de néha egyszerűen jobb, ha kábelt használsz. Segítünk megtervezni és kiépíteni ideális otthoni hálózatodat, hogy a lehető leggyorsabb és legjobb legyen.

Az új hardver szaga

A frissen kicsomagolt számítógépek és kütyük jellegzetes illatanyokat bocsátanak ki, amelyek egyesek szerint komoly veszélyt jelentenek egészségünkre. Valóban így van?

Ha áram van

Elég egy hosszabb áramszünet ahhoz, hogy ráeszméljünk arra, modern eszközeink egy fabatkák sem érnek villamosenergia nélkül. Vajon az áramtermelés tudja tartani a lépést a technológiai fejlődéssel?

A nagy Chrome-hadművelet

Majd ha piros hó esik! Nagyjából ezt gondolhatták az Internet Explorer fejlesztői, amikor az ősellenség Chrome-mal közös kódbázis került szóba. Nos, nagy pelyhekben esik az a piros hó.

Hirdetés

A magazinunk digitális változatát megtalálod a Digitalstand oldalán (a teljes verziók és a digitális magazinok a szoftvereket is tartalmazó változatnál érhetőek el). Ha pedig belelapoznál a magazinunkba, látogasd meg a Facebook galériánkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.