Hirdetés

Kéz- és ujjkövető kontrollerrel kísérletez a Sony



|

A PlayStation gyártója levédetett egy eljárást, amellyel virtuális gombok adhatók a játékvezérlőkhöz.

Hirdetés

A Sony évek óta érdeklődik az ujjaink mozgását lekövető technológiák iránt, mivel a cég már 2020-ban is levédetett egy erre szolgáló ötletet a PlayStation VR kapcsán. Ebből sokan arra következtettek, hogy a PS VR második generációja a valóságba is átülteti a koncepciót, ám az idén piacra dobott headset nem élt a lehetőséggel. A gyártó ennek ellenére továbbra sem hagyja nyugodni a témát, egy friss szabadalom ugyanis szintén ezt boncolgatja, méghozzá a hagyományos konzolos kontrollerekkel összefüggésben.

Nemrég a GameRant hívta fel a figyelmet a japánok által bejegyeztetett legújabb megoldásra, amely egy rendhagyó módszert alkalmazna az ujjaink és a kezünk lekövetésére, s amivel végső soron virtuális gombokkal terjeszthetők ki a vezérlők funkciói. Az eljárás lényege, hogy a kontroller Wi-Fin vagy Bluetooth-on keresztül csatlakozó eszközökből érkező adatcsomagokat figyeli, ezek amplitúdó-változásai ugyanis még a legapróbb gesztusokra nézve is árulkodók lehetnek.

Hirdetés

A Sony úgy véli, hogy a megoldással pontosan felismerhetők az olyan műveletek, mint az integetés, a gépelés vagy egy bizonyos gomb megnyomása, mivel ezek egy jól behatárolható CSI-nyomot hagynak maguk után. A cég a hatékonyság érdekében egy speciális mesterséges intelligenciás modellt is bevetne az adatok feldolgozásához.

A Sony szabadalma mindezen túl azt is leírja, hogy más eszközökkel, például egy kontrollerhez csatlakoztatott okostelefon kamerájával, távolságmérőkkel vagy mikrofonokkal is megoldható az ujjak lekövetése. Hogy aztán ebből bármi is visszaköszön-e a későbbi PlayStation-kontrollerekben, az már teljesen más kérdés, de az biztosra vehető, hogy a gyártó alaposan körbejárja a témát.

Nemrég egyébként egy másik érdekes Sony-szabadalom is napvilágot látott egy technológiáról, ami a kontrolleren keresztül segítené az elakadt játékosokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.