Hirdetés

Kiderülhetett, hogy mikor jönnek végre az RTX 3080 Ti és 3070 Ti kártyák



|

A korábbi áprilisi jóslat nem vált be, de most újabb lehetséges dátum bukkant fel az RTX 3080 Ti és 3070 Ti kapcsán.

Hirdetés

Korábban még arról szóltak az értesülések, hogy áprilisban érkezhet meg az RTX 3080 Ti videokártya, ráadásul azt is megszellőztették, hogy az RTX 3060-hoz hasonlóan az új VGA is kaphat egy olyan korlátozást, aminek köszönhetően a kriptobányászok elkerülik az ipari mennyiségű felvásárlást.

Április végén aztán úgy tűnt, hogy kiszivárogtak az RTX 3080 Ti specifikációi, amelyek arra utaltak, hogy az NVIDIA mégsem nehezíti meg a bányászok dolgát, ráadásul az adatokat megszerző VideoCardz csapata azt a pletykálta, hogy május vége, június eleje lehet a debüt ideje. 

Hirdetés

A VideoCardz most újabb infókkal állt elő. Szerintük eredetileg már az év elején bemutatta volna az Nvidia a kártyákat, végül áprilisra, majd májusra tolódott a dolog, a jelenlegi ismereteik szerint pedig a gyártó május 31-én fogja leleplezni mindkettő terméket.

Az RTX 3080 Ti elrajtolása június 2-től várható, majd egy héttel később, június 9-től már a valamivel gyengébb RTX 3070 Ti is megérkezik. 

A videokártyák pontos részleteire tehát elvileg május 31-ig kell várnunk, de a Wccftech szerint várhatóan az RTX 3080 Ti alapjáraton 1365 MHz-en fut majd, amit 1665-ig turbózhatunk fel, és 12 GB-os GDDR6X memóriát tartalmaz majd, míg az RTX 3070 Ti 8 GB GDDR6X-szel lesz felszerelve. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.