Hirdetés

Kiderülhetett, mikor rajtol el a PlayStation 5 Cloud Streaming



|

Egy friss jelentés szerint a Sony alaposan megszenvedett érte, hogy sínre kerülhessenek a felhős PlayStation 5-játékok.

Hirdetés

A hét egyik fontos fejleménye volt, hogy a napokban elindult a Sony saját játékstreaming-szolgáltatásának meghívós bétatesztje, amely PlayStation 5 Cloud Streaming néven kel versenyre a Microsoftnál már közel 3 éve elérhető Xbox Cloud Gaminggel.

A szolgáltatásról egyelőre csak annyi derült ki, hogy a Game Pass Ultimate-rivális PlayStation Plus Premium előfizetés része lesz, és akár 4K-s felbontásban hajtja meg a felhőn keresztül futtatható PlayStation 5-ös játékokat. Most viszont egy szivárgásnak köszönhetően talán kicsit okosabbak lettünk a részleteket illetően.

Hirdetés

A játékipari pletykák egyik legmegbízhatóbb forrásának számító Tom Henderson úgy értesült, hogy a PlayStation 5 Cloud Streaming nyilvános rajtjára még a Sony idei pénzügyi évében, vagyis legkésőbb 2024 márciusáig sor kerül. A szolgáltatás állítólag Cronos kódnéven fut, és már 5 éve zajlik az előkészítése.

A hosszúra nyúlt fejlesztés oka, hogy kezdetben nem állt rendelkezésre olyan hálózati infrastruktúra, amely lépést tudott tartani a PlayStation 5 villámgyors SSD-tárhelyével. A Future Technology Group részlegnek ezért elő kellett állnia egy új hálózati tárolási megoldással. Az erőfeszítések eredménye a "Kura" kódnevű, PCIe (NTB) szerver, ami 5 GB/s-os maximális olvasási sebességgel és 1 ms alatti késleltetéssel dolgozik.

Henderson szerint a japánok 28 adatközpontra építik a PlayStation 5 Cloud Streaminget, vagyis végül egy masszív infrastruktúrát pakoltak a szolgáltatás mögé. Ez persze mind csak pletyka, az újságíró múltja miatt viszont jó esély van rá, hogy a jelentés nem áll messze az igazságtól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.