Hirdetés

Kiderült, melyik jelenleg a legnépszerűbb videokártya, és szomorúak lettünk ettől



|

A Steam felmérte, mely videokártyát használják a legtöbben, és ahogy az a piaci helyzetet ismerve sejthető volt, a többség nem a legújabb megoldásokból válogat.

Hirdetés

Akinek néhány évvel ezelőtt sikerült felmarkolnia egy Nvidia GeForce GTX 1060-at, az valószínűleg belátta az elmúlt néhány év során, hogy ez volt a legjobban elköltött 60 000 forintja. Mostanra a 6GB-os verzió jobb példányaiért 100-120 ezer forintot is elkérhetnek a használt piacon, arról pedig nem is álmodhatunk, hogy újonnan találjunk egyet.

A videokártya árak az egekbe szálltak, így nem csoda, hogy a Steam legutóbbi hardveres felmérése alapján a többség dobozában még mindig egy GTX 1060 zakatol.

Hirdetés

Ha valaki mondjuk a God of Wart akarja pörgetni, akkor ott problémákba fog ütközni, de egy jól karban tartott 1060 még mindig boldogan tekergeti a League of Legends, a CS:GO és a többi, népszerű cím képkockáit. A kártyaárakat és a szűkös készletet leszámítva valószínűleg ennek is köszönhető, hogy sokan megmaradtak a jólbevált alsó-középkategóriánál.

Ahogy lejjebb görgetünk a listán, láthatjuk, hogy sokaknál inkább az ár, mintsem a teljesítmény volt a fő szempont. A 1650 és a 1050 Ti is előkelő helyeken szerepelnek, bár a negyedik helyre azért egy 20-as kártya is beköszönt: a 2060 az egyik népszerűbb, "újabb" hardver a felsorolásban.

Nagyon reméljük, hogy hamarosan magára talál végre a VGA piac, különben nagy bajban lesznek azok a gamerek, akinek a 1060-a nyugdíjas korba lép.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.