Hirdetés

Kijelzővel díszítette fel új RTX 3090-es csúcskártyáit a Galax



|

Nemcsak a brutális sebességet, hanem a külcsínt is kimaxolták az új Hall of Fame sorozatú modelleknél.

Hirdetés

A videokártyapiac egyik különc vállalatának számító Galax újabb frissítéssel örvendezteti meg azokat a játékosokat, akiket nemcsak a játékélmény, hanem a PC kinézete is lázban tart. Az egykor az európai piacon is tevékeny Galaxy utódvállalatéként számon tartott Galax ugyan nem érhet fel a nagy tajvani gyártók (Asus, Gigabyte, MSI) szintjére értékesítési volument tekintve, ám ezt kompenzálva, töretlen lelkesedéssel szólítják meg a különböző gamer célcsoportokat.

A Hall of Fame sorozat pl. a 3DMark eredménylistájának kiemelt, elsősorban rekordokat tartalmazó részéről kapta a nevét. Vagyis, ha egy Galax HOF termékre esik a választás, akkor a felhasználó minden esélyt megkap ahhoz, hogy a legeredményesebb 3D-tesztelők közé kerülhessen.

Hirdetés

Az NVIDIA aktuális csúcs GPU-jára épülő RTX 3090 HOF minden porcikáján ezt a hozzáállást látni. A 12-rétegű nyomtatott áramkörre integrált GA102 grafikus lapkát, a 24 GB-nyi GDDR6X memóriát és az egyéb alkatrészeket 14+8+4 fázisú tápvezérlés látja el, ami 3 db 8-tűs PCIe tápcsatlakozáson keresztül kapja a szükséges áramellátást. Mindezt egy háromventilátoros, hőkamrás alapra épített, 6 hőcsőből álló hűtőrendszer igyekszik lehűteni, ami vélhetően sikerül is, a kártya hátlapjára ugyanis egy azonnali túlhajtást aktivizáló gomb is került.

Az igazi látványosságot azonban a kártyához mellékelt 4,3" -os kijelző jelenti, amin mindenféle, a hardver működésével kapcsolatos adat jeleníthető meg. A panel mágnes segítségével rögzíthető a kártya oldalára, de akár a gépházra is tehetjük, vagy önálló, asztalra helyezett kiegészítőként is bevethető. A PC-vel minden esetben USB-kapcsolaton keresztül kommunikál, az adatok kijelzése pedig a HOF AI segédprogramon keresztül történik.

Akinek pedig még ez sem lenne elég, a dobozban talál egy, a számítógépházba tehető támasztékot, ami jól jöhet a meglehetősen nehéz kártya stabilizálásában, illetve egy pár HOF-logóval ellátott kesztyűt, ami a beszerelés során nyújt extra védelmet.

A gyártó a Hall of Fame elnevezést még képes tetézni Premium és Limited Edition kifejezésekkel is, utóbbi 60 MHz-cel magasabb boost órajelet jelent gyárilag. Egyéb különbség nincs, mindkét Galax RTX 3090 HOF-fal kesztyűs kézzel bánhatunk, miközben a kis kijelzőjét nézegethetjük 3DMark futtatása vagy játék közben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.