Hirdetés

Kisebb méretű gépekbe is gond nélkül pakolhatunk majd 12 GB-os RTX 3060-at



|

Több gyártó is bejelentette ugyanis a Mini-ITX típusú alaplapokkal kompatibilis videokártyáit.

Hirdetés

Az Nvidia nemrég bemutatta a 12 GB-os, GDDR6-os memóriával felszerelt GeForce RTX 3060-as videokártyát, ami határozottan olcsóbb árkategóriába tartozik, mint a korábban bemutatott Ampere architektúrás GPU-k. Ráadásul a frissen bejelentett hardver a fogyasztását tekintve simán alkalmas arra, hogy kompakt változatok is készüljenek belőle, és néhány jól ismert gyártó már be is harangozta erre vonatkozó terveit.

Az MSI, a Palit és a Gainward is bejelentette saját, Mini-ITX típusú alaplapokkal kompatibilis RTX 3060-asait, amelyek ugyanúgy 12 GB-osak lesznek, mint a sima változat, csak éppen méretüknek köszönhetően kisebb PC-kben is kényelmesen elférnek.

Hirdetés

Ez már önmagában is jó hír lehet sok játékos számára, de azért is fontos, mert a 30-as széria kártyáiból eddig még nem készültek Mini-ITX-es változatok főleg a teljesítményük és a hűtésigényük miatt.

Mindhárom kisebb GPU egy ventilátorral felszerelve érkezik, de hivatalos megjelenési dátumot még nem kaptak, ami érthető is, hiszen még azt sem tudjuk, mikor érkezik meg hivatalosan a 12 GB-os RTX 3060. A tervek szerint már február végén piacra dobja őket az Nvidia, így talán már a kompakt verziókra sem kell sokat várnunk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.