Hirdetés

Kisebb vagyonba kerül a legújabb HyperX DDR4 RAM modul



|

Megkéri a csúcsteljesítmény árát az amerikai gyártó.

Hirdetés

A HyperX igyekszik a lehető legjobban kihasználni a DDR4 memóriában rejlő teljesítményt, és a DDR5 generációváltása előtt is csúcskategóriás modulok fejlesztésével foglalkoznak az amerikai cég mérnökei. Áprilisban világrekordot döntött a 7 GHz feletti órajellel a HyperX memória, ezúttal viszont gyárilag kiváló teljesítményre képes Predator modult mutatott be a gyártó.

A legújabb HyperX Predator DDR4 2x8 GB modell három verzióban érhető el, de még a legolcsóbb kiadás is több mint negyed millió forintba kerül. A jelenlegi árazás alapján az 5000 MHz órajelű kiadás 870 dollár (kb. 257 ezer forint), az 5133 MHz variáció 995 dollár (kb. 293 ezer forint), az 5333 MHz-s csúcsmodell pedig 1245 dollárba, vagyis nagyjából 367 ezer forintba kerül.

Hirdetés

A magas árfekvésben egyrészt természetesen a csúcsteljesítmény játszik szerepet, viszont a DRAM árak általánosan növekedő trendet mutatnak a növekvő vásárlói igény, valamint a globális szilíciumhiányból adódóan.

Kristy Ernt, a HyperX képviselője egy kapcsolódó interjúban elmondta, a vállalat nagyon izgatott a legújabb, extra gyors modulok bemutatását illetően. Az új termékek elmondása szerint prémium alkotóelemekből készültek, egyszerre gyorsak, magas teljesítményűek, emellett pedig roppant megbízhatóak. Ernt kiemelte még az új HyperX Predatorok dizájnját, amellyel kifejezetten a gamer PC-t építő felhasználókat célozták meg. Ez nyilván az áron is érzékelhető.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.