Hirdetés

Kiszivárgott fotók árulkodhatnak a GeForce RTX 4090 Ti hatalmas méretéről



|

Nem lesz a kompakt PC-k barátja az Nvidia következő generációs csúcsragadozója.

Hirdetés

A GPU-hiánynak és az árak elszállásának köszönhetően sokak számára még a 2020-ban bemutatott GeForce RTX 30-as videokártyák is az álom kategóriába tartoznak, ettől azonban még nem kevésbé izgalmas, hogy mit hoz majd nekünk az idén érkező RTX 40-es sorozat.

Az elmúlt hónapok során már több pletyka is pedzegette a kínálat csúcsára várt RTX 4090-es variáns tulajdonságait, ezúttal viszont a még izmosabb RTX 4090 Ti-ról árulkodik néhány nemrég kiszivárgott fotó.

Hirdetés

A Chiphell fórumon felbukkant képek az állítólagos GeForce 4090 Ti Founders Edition hűtésrendszerét ábrázolják, de természetesen semmi sem garantálja, hogy hitelesek, és ha azok, akkor sem csak egy kukázott prototípusról van szó. Ha mindezt félretesszük, az Nvidia új bajnoka még az RTX 3090 Ti-nál is méretesebb vasnak ígérkezik, a legszembetűnőbb különbség a hatalmas alaplemez, amely már nem csak a GPU-t, de a memóriákat is képes lefedni.

A sasszeműek azt is kiszúrhatják, hogy a 3090 Ti-jal ellentétben itt eggyel több, 24 hűtőborda sorakozik egymás mellett, az általános kialakítás viszont nem okoz meglepetést, a fotók alapján az Nvidia gyári kártyáiról ismert dizájn köszön vissza. Grátiszként a 4090 Ti fém keretéről is kaptunk egy felvételt, de a logóra nagyítva gyanús, hogy csak egy ügyetlen photoshopos kísérlettel van dolgunk.

Akárhogy is legyen, az nem tűnik valószínűnek, hogy az Nvidia már az idén előáll a 4090 Ti-jal, hiszen a márciusban megjelent RTX 3090 Ti is csak másfél évvel az alap változat után került piacra. Ami viszont az RTX 4090-et illeti, ennek lehetséges specifikációját néhány napja szellőztette meg egy ismert szivárogtató.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.