Hirdetés

Kiszivárgott képen és videón a PlayStation 5 új változata?



|

Először láthatjuk az aktuális generáció tavaly óta pletykált ráncfelvarrását, vagy legalábbis egy lehetséges új dizájnt.

Hirdetés

Közel három évvel a PlayStation 5 rajtja után végre elmondható, hogy már nincs készlethiány a gépből, ami persze lökést adott az esetleges új kiadásokkal kapcsolatos pletykáknak is. Az utóbbi időben inkább az elődjénél akár kétszer nagyobb teljesítményre is képes PS5 Próról hallhattunk, most viszont ismét az alap konzol ráncfelvarrásáról csiripelnek a madarak.

Az iparági bennfentesnek számító újságíró, Tom Henderson még tavaly szellőztette meg az Insider Gamingen, hogy a PlayStation 5 kapni fog egy "Slim" kiadást, amely azonos teljesítménnyel, de lecsatolható lemezmeghajtóval érkezik. Ez a modell adott most életjelet magáról egy fotó és egy videó formájában.

Hirdetés

Ami a képet illeti, ezen az áttervezett konzol felső részét láthatjuk, pont ott, ahol a körbe futó rés az optikai olvasó csatlakozásáról árulkodik. A képhez tartozó leírás alapján a gép valójában nem lesz vékonyabb a jelenleg forgalmazott dizájnnál, viszont 5 cm-rel alacsonyabbra szabták, az előlapjára pedig 2 USB-C port került.

Ezt fejelte meg az alábbi, néhány órával később feltöltött videó, amely a konzol teljes tokozását ábrázolja. Könnyű kiszúrni, hogy a lemezmeghajtó csatlakozását jelző rés itt is ugyanott található. A felvételt elnézve az olvasó egység nélkül jelentősen kisebb lesz a konzol, vékonyításról viszont valóban nem beszélhetünk.

A friss szivárgásokat feldolgozó Tom Henderson emlékeztetett, hogy a Microsoft és az Egyesült Államok versenyhatóságának pereskedése során nyilvánosságra került egy dokumentum, melynek alapján a redmondiak még 2023-ra várják a "PlayStation Slim" rajtját, vagyis jó esély van rá, hogy a fent látott új modell már az idén boltokba kerül.  Az persze most is érvényes, hogy a látottak és a leírtak nem hivatalos információk, így nem is szabad biztosra venni őket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.